Γερμανία: Στις «περιοχές κινδύνου» πλέον η Ελλάδα - «Χάρη χάσαμε»

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες και ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, προκειμένου να μην τεθούν σε καραντίνα.  

Στις «περιοχές κινδύνου» συγκαταλέγει πλέον την Ελλάδα η Γερμανία σύμφωνα με την εισήγηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες και ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, προκειμένου να μην τεθούν σε καραντίνα.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ συνέταξε στην ίδια λίστα και την Ολλανδία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γερμανία είχε αφαιρέσει την Ελλάδα από τη σχετική λίστα από τις 13 Ιουνίου.

Δυστυχώς πρόκειται για μία αρνητική που αποτυπώνει την τροπή που πήρε η χαλάρωση των μέτρων στη χώρα. Ο κόσμος του τουρισμού και όχι μόνο, θα δεχτεί με λύπη την είδηση και θα αναφωνήσει «Χάρη Χάσαμε», απευθυνόμενος στον υπουργό Τουρισμό και στην Κυβέρνηση, που βιάστηκαν να χαλαρώσουν τα μέτρα την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα είχε διεισδύσει στη χώρα και «έδειχνε τα δόντια της».

Έκρηξη κρουσμάτων προβλέπει το ECDC

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την πρόληψη των ασθενειών, ECDC, προβλέπει ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι μέχρι την 1η Αυγούστου θα καταγραφούν σχεδόν πενταπλάσια νέα κρούσματα σε σύγκριση με το επίπεδο της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβολές της υπηρεσίας αυτής, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη ζώνη που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προβλέπει επίπτωση άνω των 420 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για την εβδομάδα που τελειώνει την 1η Αυγούστου, έναντι λιγότερων των 90 την περασμένη εβδομάδα.

Στο 60% η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα

Μετά την εφιαλτική πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέχρι την 1η Αυγούστου, ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε την δική του εκτίμηση αναφορικά με την πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν λίγα κρούσματα, αυτά θα αυξηθούν. «Ο ιός πάντα μας εκπλήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολλάνδίας που είχαν λίγα κρούσματα και τώρα έχουν χιλιάδες», τόνισε.

Για την Ελλάδα ανέφερε πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα φτάσουμε σε πολύ μεγάλα νούμερα κρουσμάτων. Για ένα σενάριο με 10 – 15 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, τόνισε ότι για την ώρα μοιάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις στη χώρα μας, είπε πως η αίσθηση που έχουν οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει η μετάλλαξη Α' (Βρετανική) και έχει αντικατασταθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι πάνω από το 60% η επικράτηση της μετάλλαξη Δ’ στην Ελλάδα και προβλέπεται απίθανο να μην κυριαρχήσει.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα