Γαλλία: Στο 7% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021, ο ισχυρότερος εδώ και 52 χρόνια

Το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7% το 2021, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Η Γαλλία σημείωσε την ισχυρότερη ανάπτυξή της τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από το οικονομικό σοκ της πανδημίας.

Το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7% το 2021, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν

- η ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη από το 1969, καθώς η οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα απέναντι στη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ταχύτερα από το αναμενόμενο, αλλά πιο αργά από την ανάπτυξη 3,1% τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο, καθώς το τελευταίο κύμα μολύνσεων έπληξε την Ευρώπη το περασμένο φθινόπωρο.

Οι καταναλωτές βοήθησαν στην ανάκαμψη, με τις δαπάνες των νοικοκυριών να αυξάνονται κατά 0,4% το τρίμηνο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών νωρίτερα το 2021.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις ή ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου (GFCF), αυξήθηκαν κατά 0,5%, κυρίως αυξήθηκαν από τις δαπάνες για υπηρεσίες πληροφορικής.

Η στατιστική υπηρεσία INSEE λέει ότι η οικονομία της Γαλλίας έχει πλέον επεκταθεί «σημαντικά» πέρα ​​από τα προ κρίσης επίπεδα, έχοντας επιστρέψει στο προ πανδημίας επίπεδο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το τρίτο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα