Φ. Γιόφτσιος, Τen Brinke: Νέοι επενδυτές από το εξωτερικό την επόμενη τριετία - 79 ενεργά έργα

Οι εμπορικές αναπτύξεις αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρείας. 

«Η Ελλάδα αυτη τη στιγμή είναι έτοιμη να προσελκύσει νέους παίκτες για επενδύσεις από το εξωτερικό. Πριν από πέντε χρόνια, αυτοί ούτε καν θα σκέπτονταν να επενδύσουν στη χώρα, δεν υπήρχε για αυτούς η Ελλάδα, τώρα τους ανοίγονται ευκαιρίες σε διάφορους κλάδους, σε όλους τους κλάδους, με έμφαση στη φιλοξενία και τα logistics» δήλωσε στο BusinessNews.gr, στο περιθώριο του συνεδρίου της Prodexpo

ο CEO και Αντιπρόεδρος της Ten Brinke Hellas, Φώτης Γιόφτσιος.

Εξήγησε, δε, χαρακτηριστικά: «Οταν εκεί που βρίσκονται τώρα αυτοί οι επενδυτές, καταγράφεται κάθοδο στις αξίες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, είναι λογικό να ψάχνουν να βρουν μια αγορά πιο συμφέρουσα για αυτούς. Πιστεύω ότι όλο αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο και θα έρθουν και άλλοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιόφτσιος αναφέρθηκε στην ευκαιρία που παρουσιάζει ο οικιστικός τομέας τα τελευταία χρόνια και ειδικά ένας κλάδος που ξεκινά δειλά όπως η ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών: «Είναι μια δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα κατηγορία που θέλει έρευνα και θα αναπτυχθεί περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στο πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί, τί θα πρέπει να περιλαμβάνει. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και γνωρίζουμε για εταιρείες που έχουν κάνει πριν την έρευνά τους, για να δουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν ευκαιρίες και θέλουν να έρθουν έτοιμοι σε εμάς, έχοντας ψάξει την αγορά».

Στην παρούσα φάση, η Ten Brinke αναπτύσσει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στην Αττική, 79 νέα έργα από όλους τους κλάδους του real estate. Σύμφωνα με τον κ. Γιόφτσιο, ένα πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η ρευστότητά της: «Έχουμε ένα μεγάλο αβαντάζ, έχουμε ρευστότητα, δεν θα υπολογίσουμε το κόστος χρήματος που θα μας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, μπορούμε να φέρουμε σε πέρας αναπτύξεις που άλλοι δεν μπορούν εύκολα».

Κατά το συγκεκριμένο στέλεχος, το οικιστικό κομμάτι είναι το 30% αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, την ώρα που οι εμπορικές αναπτύξεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Σχεδόν έτοιμο είναι το κατάστημα του Μασούτη στη Γλυφάδα, το οποίο μάλιστα θα συνιστά το μεγαλύτερο κατάστημά του στην Αθήνα, την άνοιξη του 2024 παραδίδεται το κτίριο του Σκλαβενίτη στη Μαγούλα το οποίο θα συνδυάζει logistics και παραγωγή έτοιμων φαγητών στο πατάρι, ενώ πιο αργά μέσα στη νέα χρονιά θα παραδοθεί τελικά το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στους Αγίους Αναργύρους λόγω κάποιων θεμάτων με την αρχαιολογική υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία είναι σε συζητήσεις προκειμένου, το επόμενο χρονικό διάστημα να μισθώσει μια τεράστια ανάπτυξη Logistics, άνω των 60.000 τμ, στον Ασπρόπυργο σε μεγάλη επιχείρηση του εξωτερικού που θέλει να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα. Υπάρχει συμφωνία και αναμένεται άμεσα να γίνουν και τα συμβόλαια.

Όλα αυτά θα συντελέσουν, κατά τον κ. Γιόφτσιο, στο να υπάρξει πρόσθετη κινητικότητα στο χώρο του real estate, ειδικά την επόμενη τριετία. «Αυτή η χώρα έχει αναξιοποίητες ευκαιρίες, μακάρι να μπορούσαν να έρθουν και άλλοι επενδυτές, οι οποίοι όμως θα πρέπει να είναι σοβαροί σε αυτό που κάνουν. Είναι σημαντικό, πλέον, να υπάρχει μια ηθική στο επιχειρείν».

Υπενθυμίζεται ότι στην τοποθέτησή του στο συνέδριο της Prodexpo, ο κ. Γιόφτσιος έκανε λόγο για 250 εκατ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη διετία από πλευράς του ελληνικού παραρτήματος της ολλανδικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα