Αύξηση 13% των διεθνών αφίξεων στην Αθήνα προβλέπεται για το 4ο τρίμηνο του 2023

Η έκθεση Barometer του CityDNA δείχνει ότι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στη Νότια Ευρώπη πλησιάζουν επίπεδα προ πανδημίας το 4ο τρίμηνο του 2023 στις διεθνείς αφίξεις.

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Barometer του CityDNA, η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα αεροπορικών εισιτηρίων από την ForwardKeys , ο ευρωπαϊκός τουρισμός δείχνει πολλά υποσχόμενα σημάδια για το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Η έκθεση δείχνει ότι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στη Νότια Ευρώπη πλησιάζουν επίπεδα προ πανδημίας το 4ο τρίμηνο του 2023, με τη Μαδρίτη

να σημειώνει αύξηση 9% στις διεθνείς αφίξεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Το Λονδίνο (-2%), το Δουβλίνο (-2%) και η Ρώμη (-3%) προβλέπεται να φθάσουν σχεδόν τα προπανδημικά επίπεδα άφιξης.

Οι προορισμοί της Νότιας Ευρώπης αναμένεται να συνεχίσουν να πρωτοστατούν στην υψηλότερη κατάταξη ανάκαμψης. Πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα θα σημειώσουν διψήφια ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 13%. Η Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο επίσης ανεβαίνουν σταδιακά στην κατάταξη των προορισμών που έχουν ανακτηθεί περισσότερο.

«Η χωρητικότητα των θέσεων για διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη έφτασε σχεδόν σε επίπεδα πριν από την πανδημία κατά το τρίτο τρίμηνο και είναι σε ανοδική τάση πριν από το τέταρτο τρίμηνο – ένα απαραίτητο κίνητρο για να απογειωθούν ξανά τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη», λέει ο Olivier Ponti, Αντιπρόεδρος του Insights στο ForwardKeys.

«Αυτή η αύξηση της προσφοράς έχει μέχρι στιγμής καλυφθεί από μια διαρκή αύξηση της ζήτησης, η οποία αναμένουμε ότι θα ωθήσει πολλούς προορισμούς στα προ πανδημίας επίπεδα», προσθέτει ο Ponti.

Η εξερχόμενη αγορά της Ισπανίας ανακάμπτει με ταχύτερους ρυθμούς από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Συγκεκριμένα, οι αναχωρήσεις προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι κατά 6% υψηλότερες σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019. Επιπλέον, σημάδια ανάκαμψης δείχνουν και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, με τις κρατήσεις αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε προ πανδημίας επίπεδα.

Η ForwardKeys και το CityDNA έχουν μια ισχυρή και διαρκή συνεργασία που στοχεύει να παρέχει στις ευρωπαϊκές πόλεις τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάπτυξη αξιόπιστων τουριστικών στρατηγικών και εκστρατειών μάρκετινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα