Ετοιμάζεται διάταξη για τις παράνομες και καταχρηστικές απεργίες

Αναμένεται να υπάρξει τροποποίηση σε διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο συζητείται θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Τις απεργίες οι οποίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές θα επιχειρήσεις θα αποτρέψει το υπουργείο Εργασίας και γι΄αυτό το σκοπό αναμένεται να τροποποιήσει διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου το οποίο συζητείται ευρέως το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή.

Στόχος είναι την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιουνίου να ενταχθεί το σχέδιο νόμου στην αρμόδια Επιτροπή, για να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται παρέμβαση στο πεδίο της επαναπροκήρυξης της απεργίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προ ημερών, με αφορμή τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μετρό την περασμένη Πέμπτη. Τότε, αρχικά το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε καταχρηστική την κινητοποίηση. Όμως λίγο αργότερα ήρθε ένα άλλο, δευτεροβάθμιο Σωματείο, το ΕΚΑ, να την επαναπροκηρύξει και έτσι, να πετύχει την απεργία.

Τώρα, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να παρέμβει και σε αυτό το πεδίο. Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε τη συγκεκριμένη παρέμβαση, με τηλεοπτική του συνέντευξη (Ant1).

Γενική απεργία στις 10 Ιουνίου

Στο μεταξύ οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να αντεπιτεθούν. Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιουνίου. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να συμπαρασύρει μαζί της και τα υπόλοιπα συνδικάτα, που είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή μεθαύριο 3 Ιουνίου. Αργά χθες το απόγευμα, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν μεταφορά των κινητοποιήσεών τους για τις 10 Ιουνίου, μαζί με τη ΓΣΕΕ!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ανωτέρω ημερομηνία, η 10η Ιουνίου, αυτόματα μετατρέπεται σε «μητέρα των μαχών», καθώς θα πραγματοποιηθεί Γενική Απεργία, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

ΑΠΕΡΓΙΑΠΑΡΑΝΟΜΗΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα