Επενδυτής στον ορίζοντα για την Πίτσος

Επαφές με επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το εργοστάσιο της Πίτσος που διατηρεί στην Ελλάδα η BSH, το οποίο ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει να κλείσει, πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το capital.gr, την εν λόγω εξέλιξη επιβεβαίωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ υψηλόβαθμο

στέλεχος της BSH Ελλάς, με το οποίο επικοινωνήσαμε περιορίσθηκε να απαντήσει ουδεν σχόλιο, παραπέμποντάς μας στο γραφείο δημοσίων σχέσεων.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, σύμφωνα με άλλες πηγές, είναι Έλληνας βιομήχανος ο οποίος προτίθεται να κρατήσει και εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται στο εργοστάσιο της Πίτσος. Άγνωστο πάντως παραμένει ποιος είναι, τι σκοπεύει να αναπτύξει στη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα, πόσα προσφέρει και αν έχει βρει ευήκοα ώτα στον γερμανικό όμιλο.

Η αρχή του παραγωγικού τέλους της Πίτσος στην Ελλάδα με το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Ρέντη, ξεκίνησε το 2017 με την τέταρτη εθελούσια έξοδο, και επισημοποιήθηκε με δύο ανακοινώσεις της εταιρείας τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2018. Τελικά το σχέδιο εξόδου δεν υλοποιήθηκε το 2018 και πήρε παράταση δύο χρόνια. Με βάση το πλάνο ο κύκλος της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της BSH Ελλάς (πρώην Πίτσος) στην Ελλάδα θα κλείσει οριστικά στις 31 Μαρτίου του 2021.

Η εταιρεία έχει ήδη προϋπολογίσει αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ, στους εργαζόμενους της που απασχολούνται σε αυτό. Στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η BSH Ελλάς εμφάνισε πωλήσεις 162,533 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 23,78 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη βιομηχανική δραστηριότητα, και καθαρά κέρδη 271.721 ευρώ από ζημιές 103.527 στη χρήση του 2018. Για την απελθούσα χρήση και παρά την πανδημία που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά η εταιρεία, αναμένει μικρή μείωση των πωλήσεων της κατά 2,46%.

Keywords
Τυχαία Θέματα