Εκρηκτικό ντεμπούτο για εταιρεία start up στο ινδικό Χρηματιστήριο

Η τιμή της μετοχής εκτινάχθηκε 89,2% δίνοντας αποτίμηση 12,86 δισ. δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας FSN E-Commerce Ventures, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καλλυντικών με το σήμα Nykaa έκανε ένα εκρηκτικό ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Βομβάης (Ινδία) την Τετάρτη 10/11, αποτιμώντας την ινδική εταιρεία σχεδόν 13 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μία startup η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε 89,2% στις 2.129 ρουπίες ενώ η τιμή της δημόσιας προσφοράς

(IPO) ήταν 1.125 ρουπίες, δίνοντας στην εταιρεία αποτίμηση 954,37 δισ. ρουπιών (12,86 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα συγκέντρωσε προσφορές 32,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς υπερκαλύφθηκε σχεδόν 82 φορές, σηματοδοτώντας την ισχυρή ζήτηση των επενδυτών για μια startup που, σε αντίθεση με πολλές άλλες, έχει ήδη επιτύχει κερδοφορία.

Αρκετές ινδικές νεοσύστατες εταιρείες υψηλού προφίλ έχουν ήδη υποβάλει ή σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για IPO, όπως η εταιρεία fintech Paytm που υποστηρίζεται από την Ant Group, η εταιρεία συγκέντρωσης ξενοδοχείων Oyo εταιρειών που υποστηρίζονται από τη SoftBank, η εταιρεία μεταφοράς οχημάτων Ola και η εταιρεία logistics Delhivery.

Η εισαγωγή έρχεται σε μια εποχή που οι εταιρείες επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν μια ινδική αγορά που έχει κλιμακωθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω της μείωσης των κρουσμάτων COVID-19, του ανοίγματος της οικονομίας και της άφθονης ρευστότητας.

Η Nykaa, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής περιποίηση και είδη ένδυσης και αξεσουάρ ξεκίνησε το 2012 και έγινε γρήγορα δημοφιλές όνομα στους Ινδούς καταναλωτές. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω διαδικτύου και 80 καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στην startup συμμετέχουν επενδυτές όπως η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων TPG, η Fidelity και διασημότητες της Ινδίας όπως η Alia Bhatt και η Katrina Kaif.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα