Απογοήτευση: Δεν μπήκε η Ελλάδα στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Παρέμεινε στην πορτοκαλί λίστα με τους προορισμούς που μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί για συγκεκριμένους λόγους και με περιοριστικά μέτρα.

Αν και στην αρχή είχε φανεί ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να μπει στη λίστα με τις χώρες που οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα - τουλάχιστον κάποια νησιά - το BBC διέψευσε στη συνέχεια τις εικασίες, και τελικά επισήμως σύμφωνα με τις δηλώσεις του βρετανού υπουργού Μεταφορών Grant

Shapps, η χώρα μας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση.

Έτσι, η Ελλάδα, δεν μπήκε στην "πράσινη λίστα" της Βρετανίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπόρις Τζόνσον "υποβάθμισε" επτά χώρες στην "κόκκινη λίστα".

Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη φέρνει και τον Υπουργό Τουρισμού προ των ευθυνών του. Ο Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει πριν από λίγη ώρα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι μεγαλοστομίες περί "μαχών που κερδίζονται" αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

Η Πορτογαλία πρόκειται να μετακινηθεί από τις πράσινες λίστες ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου στο πορτοκαλί - πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν εκεί μόνο για βασικούς λόγους. Επίσης κάθε πολίτης που επιστρέφει από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να απομονωθεί σε καραντίνα για 10 ημέρες. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και όλες της χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Shapps αναφέρει ότι η κίνηση είναι μια "πρώτη προσέγγιση για την ασφάλεια" για "να μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία να ξεκλειδώσουμε εσωτερικά".

Παράλληλα, δεν προστίθενται νέες χώρες στις πράσινες λίστες. Επτά ακόμη χώρες πρόκειται να προστεθούν στον κόκκινο κατάλογο της Βρετανίας, υποδεικνύοντας ότι οι βρετανοί θα πρέπει να τις επισκεφθούν μόνο σε ακραίες περιστάσεις.

Αυτές είναι το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, η Κόστα Ρίκα, η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, το Σουδάν και το Τρινιντάντ & Τομπάγκο. "Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, φυσικά το κάνω, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε αυτήν τη χώρα ασφαλή", είπε ο Matt Hancock, υπουργός Υγείας της Βρετανίας.

Η εξασφάλιση ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι διαθέσιμα "με κόστος" σε φτωχότερα έθνη αποτελεί προτεραιότητα, λέει επίσης ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι μισοί από τους ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβαν δύο δόσεις κάποιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός για την διαδικασία του εμβολιασμού.

Από εκεί και πέρα, 17.162 άτομα ήταν θετικά για το Covid-19 στην Αγγλία την εβδομάδα έως τις 26 Μαΐου, αύξηση 22% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, που είναι και το υψηλότερο νούμερο εδώ και έξι εβδομάδες

ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα