Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή ημερήσια άνοδος (+0,17%), μεγαλύτερα τα εβδομαδιαία κέρδη +2,68%

Ήταν η τρίτη εβδομάδα για τις τιμές των μετοχών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, κάτι που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε μέγιστη τιμή τρέχοντος έτους. 

Με μικρή άνοδο 0,17% και μετά από μικρές διακυμάνσεις πάνω και κάτω από το κλείσιμο της Πέμπτης, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε την Παρασκευή 11/6 στις 925,83 μονάδες, καταγράφοντες νέα υψηλή τιμή σε κλείσιμο τρέχοντος έτους. Έτσι ολοκληρώθηκε θετικά μία εβδομάδα κατά την οποία

ο Γενικός Δείκτης είχε στο ενεργητικό του τέσσερις ανοδικές ημέρες και κέρδη 2,68%. Ήταν μάλιστα η τρίτη στη σειρά ανοδική εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη που επωφελήθηκε από την άνοδο των διεθνών αγορών αλλά και από τα καλύτερα νέα σε σχέση με την κάμψη του ΑΕΠ κατά το α΄τρίμηνο του 2021 και την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής.

Η μικρή άνοδος εξηγείται και από τη μείωση των συναλλαγών οι οποίες διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ

Ο κλάδος που και σήμερα έσυρε την άνοδο ήταν των κατασκευών με τη μετοχή της Ελλάκτωρ να συνεχίζει σε έντονο ρυθμό και ημερήσια απόδοση 5,53%. Η μετοχή έκλεισε στα 1,64 ευρώ επιτυγχάνοντας πέντε στις πέντε ανοδικές ημέρες και συνολικά εβδομαδιαία κέρδη 19,27%.

Σύμφωνα με επιλεκτικές διαρροές της διοίκησης, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα αγνοώντας την Επιτροπή Κεφαλαιγοράς, θεσμικός επενδυτής, η AtlasInvest αγόρασε το 3,6% των μετοχών που πουλήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ημερήσια απόδοση άνω του 1% είχε και η Τέρνα Ενεργειακή που έκλεισε στα 12,26 ευρώ +1,32%. Με μικρότερη άνοδο +0,81% έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα η οποία ανακοίνωσε μία μεγάλη συμφωνία με τη Motoroil για από κοινού επένδυση στην Κομοτινή. Η μετοχή της Motoroil έκλεισε αμετάβλητη στα 14,8 ευρώ. Θετικά +1,19% έκλεισε την ημέρα και η Lamda Develoment.

Στις τράπεζες ο κλαδικός δείκτης είχε μικρή άνοδο 0,51%. Η Alpha σημείωσε άνοδο 0,71%, η Εθνική Τράπεζα +0,55% και η Eurobank +0,82%. Μεα ρνητικό πρόσιμο έκλεισε η Πειραιώς -0,62%.

Από τις μετοχές μικρότερων εταιρειών που παρουσιάζουν κινητικότητα η Ιντραλότ είχε ημερήσια κέρδη 11,76%.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο Αθηνών, Μικρή, +017, +268,chrimatistirio athinon, mikri, +017, +268