Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

16:43 11/6/2021 - Πηγή: Fortune

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie μετά από μήνυση 19 επενδυτών.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δύο στελεχών της Folli Follie για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σε βάρος του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σχετικά ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είναι μέρος δικογραφίας που είχε αρχειοθετηθεί, ωστόσο ανασύρθηκε μετά τη δημοσίευση email μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου και ενός υπαλλήλου της εταιρίας, τον Δεκέμβριο του 2020. Τότε ο εισαγγελικός λειτουργός κλήτευσε τους εμπλεκόμενους για ανωμοτί εξηγήσεις και στη συνέχεια κατέληξε στην άσκηση δίωξης, με το σκεπτικό ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

Κατά πληροφορίες, φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

To άρθρο Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα