Χρηματιστήρια: Αναμένοντας την ΕΚΤ - Με μεικτά πρόσημα το ξεκίνημα

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ήπια πτώση. 

Με μεικτές τάσεις ξεκίνησε η ημέρα για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε μία ημέρα κατά την οποία αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΚΤ υπό τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό. Πάντως η Ευρώπη δεν δείχνει να επηρεάζεται σημαντικά από την επιδείνωση της πορείας της εταιρείας Μeta Platforms (πρώην Facebook) στις ΗΠΑ

και την πτώση της τιμής της μετοχής της στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο κατά περίπου 22%. Ήδη στο άνοιγμα των futures των δεικτών των αμερικανικών αγορών ο Nasdaq υποχωρεί 1,96% και ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,91%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έχει θετικό πρόσημο ενώ οι Dax και CAC κινούνται ήπια αρνητικά. Στο σύνολο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,33%.

Οι επενδυτές αναμένουν τις κινήσεις της ΕΚΤ οι οποίες καθυστερούν ως προς την αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό - στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 5,1% τον Ιανουάριο, παρά τις προσδοκίες για απότομη πτώση στο 4,4% - μπορούν να φέρουν νωρίτερα την αύξηση των επιτοκίων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσει τη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2004 καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Στην Αθήνα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου αθηνών ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές και υποχωρεί 0,27% στις 951,89 μονάδες μετά από ένα σερί και σχεδόν επιστροφής στα υψηλά επταετίας.

Πτώση άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές της Aegean ενώ οι υπόλοιπες της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν μικρότερες απώλειες, πχ. Alpha Bank -0,88%. Με άνοδο ξεκίνησε για μία ακόμα ημέρα η μετοχή της Eurobank και οριακά θετικά της Εθνικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα