Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε περίπου 0,28% χαμηλότερα.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές στις συναλλαγές της Πέμπτης.

Στις ευρύτερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν καθώς το Shanghai composite υποχώρησε 0,22% ενώ το στοιχείο Shenzhen υποχώρησε 1,143%.

Η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων συρρικνώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Ο επίσημος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της χώρας για

τον Μάρτιο έφτασε στο 49,5, χαμηλότερο από το 50,2 τον Φεβρουάριο. Το όριο των 50 μονάδων στις ενδείξεις PMI διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι μετρήσεις PMI είναι διαδοχικές και αντιπροσωπεύουν αύξηση ή συστολή από μήνα σε μήνα. Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια ανεξάρτητη έρευνα της China Beige Book έδειξε ότι τα εργοστάσια της Κίνας επλήγησαν σκληρότερα το πρώτο τρίμηνο από πέρυσι. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Κίνα μάχεται επίσης με το πιο σοβαρό ξέσπασμα του Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας.

«Τα κρούσματα Omicron σε πολλές κινεζικές πόλεις οδήγησαν σε lockdown και διακοπή της βιομηχανικής παραγωγής», έγραψε σε σημείωμα της Πέμπτης ο Zhiwei Zhang, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pinpoint Asset Management. Η οικονομική δραστηριότητα είναι πιθανό να επιβραδυνθεί περαιτέρω τον Απρίλιο, προειδοποίησε, επισημαίνοντας ένα lockdown στη Σαγκάη που ξεκίνησε μόλις στα τέλη Μαρτίου. «Η πολιτική του lockdown είναι αποτελεσματική στον περιορισμό των κρουσμάτων βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα το οικονομικό κόστος μπορεί να είναι σημαντικό», είπε ο Zhang.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε επίσης 0,64%. Οι μετοχές της Baidu στην πόλη υποχώρησαν περισσότερο από 4% μετά την προσθήκη της εταιρείας σε μια λίστα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με εταιρείες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διαγραφή από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,18% ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,22%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 0,51%. Εν τω μεταξύ, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0,27%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε περίπου 0,28% χαμηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα