Απόφαση - καταπέλτης του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Κατά της διαδικασίας μέσω της οποία έγιναν οι διαγωνισμοί για προσλήψεις σε ΜΜΜ στρέφεται ουσιαστικά το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το ίδιο το ΑΣΕΠ προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο «Προσλήψεις προσωπικού σε Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».

Πρόκειται για δύο προκηρύξεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη πλήρωση θέσεων προσωπικού

με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε ΣΤΑΣΥ (186 θέσεις) και ΟΣΥ (423 θέσεις). Όπως αναφέρει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που κλήθηκε να διεξάγει τον σχετικό έλεγχο, ζήτησε την αλλαγή του 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ και του 45% της ΣΤΑΣΥ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απόρριψης από τον ΑΣΕΠ, που δεν συνηθίζεται και που ουσιαστικά αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Για το θέμα αυτό προέβησαν σε κοινή δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση του ΑΣΕΠ «αποτελεί ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη».

Τονίζουν επίσης ότι οι διαγωνισμοί «βρίθουν παρατυπιών», καθώς και ότι «οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς... επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα