Άνοδος σε ευρωαγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1,1%.

Ράλι πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και αερίου προσέφερε κάποια ανακούφιση στους επενδυτές που ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 11:04 ώρα Ελλάδος, με τις εταιρείες εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων και κοινής ωφελείας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Οι τιμές πετρελαίου

υποχώρησαν για δεύτερη συνεδρίαση, ενώ τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αέριο επίσης υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Υπήρξε επίσης κάποια ανακούφιση σε ό,τι αφορά το όριο χρέους στις ΗΠΑ αφού ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε σχέδια για να παραταθεί το όριο δανεισμού έως τον Δεκέμβριο.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει άνοδο 1,17%. Άνοδο σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,86% και στο 1,05% αντίστοιχα. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,87%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,93% στις 884,52 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 4,82 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα