Άνοδος άνω του 1% για ευρωαγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,0%.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη σε μια σειρά από ενθαρρυντικές ανακοινώσεις εταιριών για τις οικονομικές επιδόσεις τέταρτου τριμήνου και στα κέρδη των διεθνών αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,41%, με σχεδόν όλους τους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει άνοδο 1,32%. Άνοδο σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι

με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,77% και στο 1,52% αντίστοιχα. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 1,76%.

Η μετοχή της δανέζικης εταιρίας κοσμημάτων Pandora σημείωσε άλμα 4,3% αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει βελτίωση των πωλήσεων φέτος ενώ ανακοίνωσε κέρδη για το σύνολο του έτους που συμβάδιζαν με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων Amundi ενισχύθηκε κατά 3,0% αφού ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους στρατηγικούς της στόχους καθώς ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τα κέρδη της.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 950 μονάδων, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 955,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,79 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,66%.

Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,58%), της Μυτιληναίος (+2,42%), της Eurobank (+2,10%), της ΔΕΗ (+1,76%), του ΟΠΑΠ (+1,71%) και της Coca Cola HBC (+1,67%).

Keywords
Τυχαία Θέματα