Ανεστάλη η συμμετοχή της Ρωσίας στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών

Η πρόσβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας σε όλες τις υπηρεσίες, τις συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες της BIS έχει ανασταλεί", ανέφερε εκπρόσωπος της BIS.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) -η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών- ανέστειλε τη συμμετοχή

της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών συμμορφώνεται με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, όπως ισχύουν, και δεν θα αποτελέσει μέσο για την παράκαμψή τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της BIS με ανακοίνωσή του στο CNN την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι "Η πρόσβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας σε όλες τις υπηρεσίες, τις συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες της BIS έχει ανασταλεί”.

Η αναστολή έρχεται αφότου οι δυτικές δυνάμεις, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία και την κεντρική τράπεζα της χώρας ως "απάντηση” για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η BIS, η οποία ιδρύθηκε το 1930, ανήκει σε 63 κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η BIS αναφέρει στον ιστότοπό της αποστολή της είναι να υποστηρίζει τη νομισματική πολιτική και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της κεντρικής τράπεζας μέσω διεθνούς συνεργασίας και να "λειτουργεί ως τράπεζα για τις κεντρικές τράπεζες".

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα