Αλουμίνιο: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα λόγω των ανησυχιών για ελλείψεις στην παραγωγή

Τα ρωσικά εργοστάσια αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων λόγω των κυρώσεων. 

Η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσε άνοδο την Τρίτη πολύ κοντά στο ρεκόρ που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αυξανόμενες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία επέτειναν τις ανησυχίες για την προσφορά του μετάλλου.

Οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τριών μηνών του αλουμινίου σημείωσαν άνοδο

0,3% στα 3.377 δολάρια ο τόνος, αφού άγγιξε το ρεκόρ των 3.525 δολαρίων που προσέγγισε τη Δευτέρα. Το συμβόλαιο σημείωσε επίσης το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα κατά 11,5% από το 2018 το Φεβρουάριο, που ολοκληρώθηκε.

Το συμβόλαιο αλουμινίου με τις περισσότερες συναλλαγές του Απριλίου στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 0,3% στα 22.700 γιουάν (3.596,04 δολάρια) ο τόνος.

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να τροφοδοτεί την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, καθώς οι εντεινόμενες δυτικές κυρώσεις απειλούν να διαταράξουν το εμπόριο, αναφέρουν αναλυτές, προσθέτοντας ότι η διακοπή των εξαγωγών από το εργοστάσιο αλουμίνας στην Ουκρανία απειλεί να διαταράξει τη ρωσική παραγωγή αλουμινίου.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου Rusal διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο αλουμίνας Nikolaev στην Ουκρανία, επικαλούμενη ζητήματα διακίνησης στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η ΕΕ και σύμμαχοί της έχουν επιβάλει κυρώσεις σε κορυφαίες επιχειρήσεις, ολιγάρχες και αξιωματούχους της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός που διεξήχθησαν τη Δευτέρα απέτυχαν να επιτύχουν σημαντική πρόοδο και οι διαπραγματευτές δεν είπαν πότε θα διεξαχθεί νέος γύρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα