Μπλόκο στη Ρωσία από τη βιομηχανία του θεάματος της Δύσης

Το ρωσικό box office αντιπροσωπεύει περίπου το 3% όλων των παγκόσμιων πωλήσεων εισιτηρίων.

Τα στούντιο του Χόλιγουντ σταματούν τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, μετά την επίθεση της χώρας στην Ουκρανία.

Η Walt Disney Company ήταν το πρώτο μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ που κράτησε σκληρή στάση εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοινώνοντας

τη Δευτέρα ότι σταματούσε όλα τα κινηματογραφικά ντεμπούτο στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της νέας ταινίας της Pixar «Turning Red».

Η Warner Bros και η Sony αποφάσισαν επίσης να μην κυκλοφορήσουν ταινίες στη χώρα.

Η Warner Bros δήλωσε ότι σταματά την κυκλοφορία του «The Batman», το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα. Και η Sony είπε ότι αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες κινηματογραφικές της κυκλοφορίες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου "Mobius".

Αν και οι πωλήσεις εισιτηρίων στη Ρωσία δεν είναι τόσο σημαντικές όσο εκείνες που καταγράφηκαν στην Κίνα, εξακολουθεί να είναι μια εξέχουσα αγορά για τα στούντιο του Χόλιγουντ. Κατά μέσο όρο, το ρωσικό box office αντιπροσωπεύει περίπου το 3% όλων των παγκόσμιων πωλήσεων εισιτηρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Το «Spider-Man: No Way Home», μια συμπαραγωγή με τη Sony, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

«Η Ένωση Κινηματογράφου στέκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας για την προάσπιση του κράτους δικαίου και την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε η Ένωση Κινηματογράφου σε δήλωση τη Δευτέρα. «Εκ μέρους των εταιρειών-μελών μας, που ηγούνται της βιομηχανίας ταινιών, τηλεόρασης και ροής, εκφράζουμε την ισχυρότερη υποστήριξή μας στη ζωντανή δημιουργική κοινότητα της Ουκρανίας που, όπως όλοι οι άνθρωποι, αξίζει να ζουν και να εργάζονται ειρηνικά».

Οι αποφάσεις της Disney και της Warner Bros να παραιτηθούν από τις κυκλοφορίες στη Ρωσία έρχονται εν μέσω ενός κύματος άλλων μποϊκοτάζ από τη βιομηχανία του θεάματος.

Ο γίγαντας του livestreaming, το Netflix , δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με τους ρωσικούς κανόνες για τη μεταφορά ειδησεογραφικών καναλιών εν μέσω της κλιμακούμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν έχουμε σχέδια να προσθέσουμε αυτά τα κανάλια στην υπηρεσία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο CNBC. Η απόφαση έρχεται καθώς ένα κύμα ειδήσεων που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος διαδίδουν ρωσική προπαγάνδα που δικαιολογεί τον πόλεμο που ξεκίνησε η Μόσχα στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Αθλητικές οργανώσεις και επαγγελματίες αθλητές πλήττουν επίσης τη Ρωσία με τις δικές τους κυρώσεις. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) προσχώρησε στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών για να ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει στις ρωσικές ομάδες από εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, μέχρι νεωτέρας.

Το National Hockey League, το οποίο έχει περισσότερους από δύο δωδεκάδες ρωσικής καταγωγής παίκτες χόκεϋ, έχει αναστείλει τις συμφωνίες με ρωσικές εταιρείες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνέστησε επίσης την απαγόρευση ρωσικών ομάδων από τους αγώνες για παραβίαση της «Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα