Volvo: Στοχεύει στην αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από το 2030

Τον φιλόδοξο στόχο να παράγει μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 και εξής θέτει η Volvo Cars, επιταχύνοντας τον σχετικό σχεδιασμό της μετά την αύξηση των πωλήσεων των οχημάτων που λειτουργούν με μπαταρία.

Η κινεζικής ιδιοκτησίας εταιρεία με έδρα τη Σουηδία παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα τη νέα

σειρά μοντέλων της και αργότερα εντός της ημέρας θα παρουσιάσει το δεύτερο αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της. Τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα προς πώληση αποκλειστικά online, τόνισε η εταιρεία, σε ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιοποίηση.

"Επιλέγουμε να επενδύσουμε στο μέλλον - ηλεκτρικά οχήματα και Διαδίκτυο", ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Hakan Samuelsson. "Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στπ να γίνουμε ηγέτες στη νέα, ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων".

Η κίνηση της Volvo ακολουθεί εκείνη ανταγωνιστών της, όπως οι Jaguar Land Rover, General Motors και Volkswagen, που έχουν ανακοινώσει σχέδια εξηλεκτρισμού της παραγωγής τους. Πέραν του ζητήματος των ρύπων, οι εκπληκτικές αποτιμήσεις των νέων εταιρειών που ειδικεύονται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει κινητοποιήσει παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιταχύνουν τον βηματισμό τους για να επιβιώσουν στον σύγχρονο ανταγωνισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα