Υπό σκέψη το lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι τις 15 Μαρτίου

Σκέψεις για καθολικό lockdown, σε όλη τη χώρα, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, υπάρχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το πρωί για την αξιολόγηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και όπως όλα δείχνουν τη λήψη νέων μέτρων.

Εφόσον υπάρξει εισήγηση για ολικό lockdown, οι πληροφορίες λένε πως θα είναι το "τελευταίο χαρτί" σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, πριν
την επιχείρηση για άνοιγμα του λιανεμπορίου. Είναι μια λύση που είναι πολύ πιθανόν να υιοθετηθεί, αντί της πρότασης να μπουν και άλλες περιφέρειες σε βαθύ κόκκινο, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να μπει κόφτης στο μήνυμα με την επιλογή 6, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις ή στην περίπτωση της Αττικής, οι μετακινήσεις να γίνονται αυστηρά εντός του δήμου. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική, με τις πληρότητες στις ΜΕΘ να ξεπερνούν το 93%. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ μεγάλος αριθμός νέων διαγνώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα