Times για τα Γλυπτά: Αυτοί οι θεοί και ήρωες πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους χώρο

Η βρετανική εφημερίδα επικρίνει τη στάση του Ρίσι Σούνακ.

Η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα προκαλεί σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Για βρετανική απρέπεια έκανε λόγο η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το Λονδίνο υποστηρίζει ότι υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να μην τεθεί το θέμα των Γλυπτών στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

«Αυτοί οι θεοί και ήρωες πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους χώρο», γράφουν οι Times,

παίρνοντας θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, επικρίνοντας παράλληλα τη στάση του Ρίσι Σούνακ.

Συγκεκριμένα, οι "Times" σε σημερινό άρθρο στην έντυπη έκδοσή τους, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνέντευξή του στο BBC, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο.

"Αυτοί οι θεοί και οι ήρωες πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτά πρέπει να βρίσκονται μαζί, το ένα ανήκει στο άλλο και πρέπει να εκτίθενται στον φυσικό τους βιότοπο. Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα. Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία για ολόκληρο τον κόσμο", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

"Ο χωρισμός των Μαρμάρων του Παρθενώνα μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου είναι σα να κόβεις τη Μόνα Λίζα στα δύο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εύγλωττο πρωθυπουργό της Ελλάδας" συνεχίζει το σχετικό άρθρο, για να σημειώσει: "Χθες γνωστοποίησε τη θέση του στον Σερ Κιρ Στάρμερ, έναν πολιτικό που είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη δουλειά του Σίσυφου".

Παράλληλα, η εφημερίδα καλεί τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ να συμβουλευτεί για το θέμα τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος το 1986 προσέφερε στη Μελίνα Μερκούρη, την τότε υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας μια πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ασκούσε πιέσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ωστόσο, θυμίζει η εφημερίδα, όταν ήρθε στην εξουσία και έγινε πρωθυπουργός προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Και συνεχίζει το άρθρο: "Κατά της επιστροφής ήταν και η πρωθυπουργός την οποία διαδέχθηκε ο Ρίσι Σούνακ, η Λιζ Τρας".

Keywords
Αναζητήσεις
times-gia-ta-glypta-aftoi-oi-theoi-kai-iroes-prepei-na-ektethoun-ston-fysiko-tous-choro.htm
Τυχαία Θέματα