Tesla: Κέρδη 2,88 δισ. δολαρίων για το 4ο τρίμηνο 2021

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 65% στα 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για 16,6 δολάρια.

Ρεκόρ κερδών ανακοίνωσε η Tesla Inc. , αλλά προειδοποίησε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα την εμποδίσουν να παρουσιάσει νέα μοντέλα οχημάτων φέτος.

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει το Blooberg, ότι οι λάτρεις του Cybertruck θα πρέπει

να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το 2023. Από την άλλη πλευρά, έρχονται πλήρεις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης φέτος και ένα ανθρωποειδές ρομπότ βρίσκεται σε ανάπτυξη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Όστιν του Τέξας, ανέφερε κέρδη 2,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του ή 2,54 δολάρια ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων ειδών, από τις ισχυρές πωλήσεις των μοντέλων της στη μαζική αγορά. Αυτό ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,36 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 65% στα 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για 16,6 δολάρια.

Η Tesla παρέδωσε περισσότερα από 936.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2021, αυξημένα κατά 87% από το προηγούμενο έτος και πάνω από τη μέση ετήσια επέκταση 50% που προβλεπόταν κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Αλλά τώρα προειδοποιεί ότι οι ελλείψεις που μειώνουν τις πωλήσεις για τις περισσότερες άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα συμπιέσουν και την Tesla.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα