Shell: Αποχωρεί από τις κοινοπραξίες της με Gazprom και Nord Stream2

«Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε είναι μία απόφαση που λάβαμε με πλήρη συνείδηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell.

Η Shell τερματίζει όλες τις κοινοπραξίες με τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom, οι οποίες έχουν αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Shell ανέφερε

μεταξύ άλλων πως θα «αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες της με την Gazprom», αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν το μερίδιο 27,5% της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin-II, το μερίδιο του 50% στην Salym Petroleum Development και την ενεργειακή επιχείρηση Gydan. Η Shell θα σταματήσει, επίσης, τη συμμετοχή της στο έργο του αγωγού Nord Stream 2, στο οποίο κατέχει μερίδιο 10% αξίας 1 δισ. δολαρίων.

«Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε είναι μία απόφαση που λάβαμε με πλήρη συνείδηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Το άμεσο ενδιαφέρον μας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας στην Ουκρανία και η υποστήριξη των ανθρώπων μας στη Ρωσία. Σε συζητήσεις με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, θα εργαστούμε για τις επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας του ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη και αλλού, σε συμμόρφωση με τις σχετικές κυρώσεις», τόνισε.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μία μέρα την απόφαση της BP να πουλήσει το μερίδιό που κατέχει στην κρατική ρωσική πετρελαϊκή Rosneft.

Keywords
Τυχαία Θέματα