REDS: Eπικαιροποιεί το Master Plan του Cambas Park

Νέοι μισθωτές ανακοινώνονται άμεσα για το Smart Park, που έχει αρχίσει να αυξάνει την επισκεψιμότητα του.

Στην επικαιροποίηση του Master Plan του Cambas Park, προχωρά η REDS , μέλος των εταιρειών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κωνσταντινίδη, σε χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφους να αναφέρει πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σε περίπου 5 μήνες.

Η επικαιροποίηση

του Master Plan κρίνεται απαραίτητη καθώς έχει καταρτιστεί από το 2018 και η νέα διοίκηση της REDS θεωρεί πως μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο ευρύτερο περιβάλλον της κτηματαγοράς και λόγω και της κρίσης της πανδημίας. Συγκεκριμένα εξετάζεται η καλύτερη δυνατή σύνθεση του μείγματος των χρήσεων που θα υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη από την στιγμή που θα επικαιροποιηθεί το Master Plan, θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για την έκδοση αδειοδοτήσεων και ακόμη τέσσερα χρόνια για την πλήρη ανάπτυξή του έργου. Όσον αφορά την επένδυση που θα απαιτηθεί ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως υπολογίζεται μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει αυτό το όριο.

Το project αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια στην Αττική  και προβλέπεται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων, στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά στην Παλλήνη . Το πάρκο θα έχει δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικά μέτρα και στο αρχικό σχέδιο προβλέπεται να αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας, χώρων άθλησης, γραφείων, εμπορίου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Ακόμη, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στο Smart Park στα Σπάτα, και σημείωσε πως έως το τέλος Αυγούστου η REDS θα ανακοινώσει νέους μισθωτές του πάρκου, κυρίως επιχειρήσεις εμπορικών καταστημάτων, από τους κλάδους της τεχνολογίας και της εστίασης. Όπως σημείωσε στην ουσία πρόκειται για 7 νέα καταστήματα με τα περισσότερα (60%) εξ αυτών να είναι διεθνή brands. Με την προσθήκη τους η πληρότητα στο εμπορικό πάρκο θα αγγίξει το 100%. Ακόμη υπογράμμισε πως αν και το Smart Park γνώρισε μείωση τζίρου της τάξης του 30% στο πεντάμηνο του 2021 λόγω των περιοριστικών μέτρων, πλέον έχει αρχίσει να βρίσκει βηματισμό μετά την επανεκκίνηση της αγοράς. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή δέχεται καθημερινά 8.000 επισκέπτες, με τον σχετικό αριθμό να ανεβαίνει στους 20.000 τα Σαββατοκύριακα

Aκόμη ειδική αναφορά έκανε στην Μαρίνα Αλίμου, που όπως είπε αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Το έργο της ανάπλασης της θα χρειαστεί συνολικά 4 χρόνια, με τα πρώτα δυο να είναι αφιερωμένο στον εκσυχρονισμό της Μαρίνας

Ακόμη, έκανε λόγο για ενδιαφέρον της REDS για ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου, με σκοπό την αξιοποίησή του ως τουριστικό συγκρότημα και καζίνο ενώ ανέφερε πως πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις αναφορικά με την πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι που αρχικά είχε αποφασιστεί να εκποιηθεί έναντι 11,4 εκατ. ευρώ. Στην ουσία η νέα διοίκηση της REDS επανεξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του ακινήτου.

Τέλος ανέφερε πως αν και προτεραιότητα για την REDS και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η αξιοποίηση των ακινήτων που ήδη διαθέτει, μελλοντικά μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον και για άλλες αναπτύξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

REDS AEΕΛΛΑΚΤΩΡCAMBAS PARKSMART PARKΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα