Πλαίσιο: Επένδυση 2,9 εκατ. ευρώ για logistics- Νέο ΔΣ με αντιπρόεδρο τον Α. Ταμβακάκη.

Εκτελεστικός Πρόεδρος στο εξής ο Γιώργος Γεράρδος, που αφήνει τον ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου.  

Την πραγματοποίηση επένδυση ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις logistics ανακοίνωσε o ιδρυτής της Πλαίσιο Γιώργος Γεράρδος, στο πλαίσιο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Συγκεκριμένα η εταιρεία προχωρά στην απόκτηση εγκαταστάσεων της εταιρείας παραγωγής τεχνητής ξυλείας Ακρίτας στην Μαγούλα, οι οποίες

γειτνιάζουν με την αποθήκη της Πλαίσιο στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεράρδος πρόκειται για στεγασμένο χώρο που ξεπερνά τα 6.000 τ.μ, ο οποίος βρίσκεται σε οικόπεδο, η συνολική έκταση του οποίου είναι 16 στρέμματα. Με την προσθήκη αυτή η Πλαίσιο θα φθάσει να έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40.000 τ.μ. σε εκτάσεις 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50.000 τ.μ. σε εκτάσεις 100 στρεμμάτων. Όπως σημείωσε ο ιδρυτής της Πλαίσιο, η νέα επένδυση είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το «μποτιλιάρισμα», όπως το χαρακτήρισε, που παρατηρείται σε περιόδους αιχμής όπως πχ. η Black Friday.

H Πλαίσιο έχει προχωρήσει σε υπογραφή προσύμφωνου με την Ακρίτας, αλλά η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί αφού η τελευταία ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες. Μέχρι τότε όμως έχει γίνει εκμίσθωση του χώρου και η Πλαίσιο μπορεί να χρησιμοποιεί το ακίνητο..

Νέα εποχή για το Πλαίσιο με νέο Δ.Σ.

Παράλληλα, η Πλαίσιο συνεχίζει με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τον Γιώργο Γεράρδο να αφήνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παραμένοντας εκτελεστικός πρόεδρος. Ο Κώστας Γεράρδος, θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, ενώ αντιπρόεδρος του ΔΣ θα αναλάβει ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα 4 νέα μέλη του ΔΣ.

Συγκεκριμένα στο νέο διοικητικό συμβούλιο όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση συμμετέχουν εκτός των Γιώργου και Κώστα Γεράρδου, η η οικονομική διευθύντρια του Ομίλου ΠΛΑΙΣΙΟ, Κατερίνα Βασιλάκη και ως ανεξάρτητα μέλη ο επικεφαλής του ΕOS fund Απόστολος Ταμβακάκης, ο Κώστας Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος της Attica Bank, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ και ο Αλέξης Πιλάβιος, μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. και Αντιπρόεδρος της ABC Factoring, και μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι κ.κ. Ταμβακάκης, Μητρόπουλος και Πιλάβιος θα στελεχώσουν και την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο ερωτήσεων από δημοσιογράφους στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης διευκρινίστηκε πως ο Απόστολος Ταμβακάκης συμμετέχει στο ΔΣ ως ανεξάρτητο μέλος και δεν μπορεί να έχει μετοχική σχέση με την εταιρεία. «Η εμπειρία του κ. Ταμβακάκη είναι ανεκτίμητη. Θα μας βοηθήσει να δούμε με άλλη οπτική όλο το σχέδιο ανάπτυξης με βάση το ανοδικό κύμα που έχουμε ως Όμιλος καβαλήσει», σημείωσε ο Πρόεδρος Γιώργος Γεράρδος, ο οποίος όμως εμφανίστηκε θετικός να συζητήσει στο μέλλον τυχόν άλλη συνεργασία.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERSΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα