Public-Μedia Markt: Eπενδύσεις 40 εκατ. ευρώ για την τριετία 2020-2022

To νέο Concept Store των 3.200 τμ στο Golden Hall, οι επενδύσεις στα logistics και τα σχέδια ενίσχυσης του δικτύου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ υλοποιεί την τρέχουσα χρονιά η Public-Media Markt,

ενώ πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ υπάρχει και για το 2022. Οι κινήσεις, μάλιστα, αυτές έρχονται να προστεθούν σε επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το 2020, γεγονός που σημαίνει πως ο προγραμματισμός της εταιρείας για την τριετία 2020-2022 προβλέπει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Public-Media Markt, Ρόμπυ Μπουρλάς, πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ανανεωμένου καταστήματος Public στο εμπορικό κέντρο Golden Ηall.

To νέο κατάστημα

Στο Golden Hall, στην ουσία, επεκτάθηκε σημαντικά το υπάρχον κατάστημα, για να δημιουργηθεί το δεύτερο μεγαλύτερο σημείο της αλυσίδας μετά από εκείνο στο Σύνταγμα. Η συνολική έκταση του νέου Concept Store αγγίζει τα 3.200 τ.μ., με το κατάστημα να εκτείνεται σε τρία επίπεδα και να προσφέρει μια γκάμα 50.000 κωδικών. Πρόκειται για επένδυση 2 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της PMM που περιλαμβάνει την αναβάθμιση υφιστάμενων καταστημάτων, το άνοιγμα νέων, αλλά και σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους της τεχνολογίας και των logistics. Σημειώνεται πως είναι το πρώτο κατάστημα της Public που έχει τμήμα μικροσυσκευών και κλιματισμού, αξιοποιώντας τις συνέργειες με τη Μedia Markt. Συγκεκριμένα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δίνει την αίσθηση του σπιτιού και διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο, οι επισκέπτες μπορούν για πρώτη φορά να βρουν μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές και προϊόντα για το σπίτι αλλά και την προσωπική φροντίδα (συσκευές και σκεύη μαγειρικής, συστήματα σιδερώματος, μηχανές καφέ, ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές περιποίησης κ.α.)Όπως σημείωσε δε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, οι κατηγορίες αυτές πρόκειται να ενταχθούν και στα υπόλοιπα σημεία της αλυσίδας, ενώ στόχος είναι να παρουσιαστούν στα Public και λευκές συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες κ.λπ.), χωρίς όμως «να δημιουργηθούν γωνιές Media Markt μέσα στα καταστήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σημειώνεται πως το νέο κατάστημα στο Golden Hall, αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο βήμα για την καθιέρωση μιας σύγχρονης, αναβαθμισμένης εμπειρίας αγορών για ολόκληρη την οικογένεια. Διαθέτει ψηφιακές οθόνες και σημάνσεις που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης παραλαβής των online παραγγελιών τους σε ειδικά σημεία εντός του καταστήματος (Pick Up Points), υποστηρίζει την υπηρεσία παραγγελίας από το κατάστημα και παραλαβής σε οποιοδήποτε χώρο αλλά και την υπηρεσία παραλαβής παραγγελίας αυθημερόν από το κατάστημα (Same Day Store Pickup). Τέλος, εντός του καταστήματος ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο ενώ αναφοράς χρήζει πως οι χώροι έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στον επισκέπτη πραγματικές εμπειρίες και να ενθαρρύνουν την επαφή με τα προϊόντα.

Νέα καταστήματα στην Κύπρο και επενδύσεις σε logistics

Ακόμη, ο κ. Μπουρλάς προανήγγειλε την ανανέωση της διαδικτυακής παρουσίας της εταιρείας αλλά και την παρουσίαση δύο νέων καταστημάτων Public στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το ανανεωμένο κατάστημα σε mall της Λεμεσού το οποίο επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει και λευκές συσκευές, αλλά και ένα νέο σημείο στη Λάρνακα. Στην Ελλάδα όπως σημείωσε ο κ. Μπουρλάς δεν αναμένονται νέα καταστήματα άμεσα άλλα υπογράμμισε πως στόχος της εταιρείας είναι η μεταστέγασή καταστημάτων σε νέους μεγαλύτερους χώρους, που θα παρουσιάζουν την γκάμα και των δυο brands (Public-Media Markt). Σε βάθος χρόνου δε η εταιρεία θέλει να έχει παρουσία στο Ελληνικό, τόσο στο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Βουλιαγμένης όσο και στο Retail Park, που θα αναπτυχθεί από την Lamda Development σε συνεργασία με το Fourlis Group.

Επίσης, ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2020, εγκαινιάστηκε το νέο logistics center της εταιρείας στην Ελευσίνα, που εκτείνεται σε 22.000 τ.μ. ενώ μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκε και ένας ιδιόκτητος στόλος 25 φορτηγών οχημάτων για το delivery των προϊόντων. Επίσης ενισχύθηκε και το call center το οποίο πλέον απασχολεί 150 άτομα.

Aισιοδοξία για το 2021

Τέλος, όσον αφορά τις πωλήσεις του 2020, ο κ. Μπουρλάς σημείωσε πως η Public κατέγραψε μονοψήφια πτώση, αλλά όπως σημείωσε, στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να σημειωθεί αύξηση σε σχέση με το 2019. Υπογράμμισε δε πως η πορεία μέχρι στιγμής δείχνει πως ο στόχος θα επιτευχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα