JD Sports: Toν Δεκέμβριο τα εγκαίνια στον Πύργο του Πειραιά - Τί σχεδιάζεται για το premium store

Θα μπει στο κτίριο παράλληλα με την εταιρεία τεχνολογίας Dialectica. 

Με γοργούς ρυθμούς τρέχει το επενδυτικό πλάνο της JD sports στην Ελλάδα, με την αλυσίδα να κάνει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πέντε τα καταστήματά της με την συγκεκριμένη επωνυμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒusinessNews.gr, η αλυσίδα στην παρούσα φάση λειτουργεί ήδη τρία καταστήματα, ενώ ετοιμάζεται άμεσα για την έναρξη άλλων δύο, το ένα

στο κέντρο της Γλυφάδας και το δεύτερο στον Πύργο του Πειραιά. Και τα δύο αναμένεται να ανοίξουν πριν από το τέλος του 2023.

Ειδικά για το κατάστημα στον Πύργο του Πειραιά, η εταιρεία από τη Βρετανία σε συνεργασία με την ομάδα στην Ελλάδα έχει μεγάλα σχέδια, καθώς θα εκτείνεται σε έναν χώρο άνω των 1500 τμ, θα είναι ένα premium store και θα περιλαμβάνει πέρα από τις πιο γνωστές συλλογές σε αθλητικά και casual είδη, αποκλειστικά κομμάτια και πλήρη digital εμπειρία για τους καταναλωτές.

Πηγές κοντά στο έργο του Πύργου του Πειραιά, συγκεκριμένα κάνουν λόγο για ''μαραθώνιο'' προκειμένου να είναι έτοιμος ο χώρος τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μπει η εταιρεία αθλητικών ειδών με τα δικά της συνεργεία και να κάνει την απαραίτητη διαμόρφωσή του, προκειμένου να είναι έτοιμος μέσα στον Δεκέμβριο.

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, θα είναι, όμως, σε εύλογο, χρονικό διάστημα για να ''πιάσει'' το κοινό των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2022, άνοιξε το πρώτο JD κατάστημα στην Ελλάδα και πέρα από τη χώρα μας η πορεία της συνεχίζεται και στην Κύπρο. Η βρετανική αλυσίδα ελέγχει την αλυσίδα Cosmos Sport, την οποία εξαγόρασε το 2021, διατηρώντας συνολικά επί ελληνικού εδάφους 65 καταστήματα. Συνολικά, ο όμιλος JD Sports μετρά πάνω από πάνω από 3.400 καταστήματα παγκοσμίως σε 32 χώρες.

Βρίσκεται δε, σε συνεχή κινητικότητα το 2023: Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ολοκληρώνει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας αθλητικών ειδών Courir ενώ είναι σε φάση εξαγοράς του γαλλικού παραρτήματος της Gap, επίσης, στη Γαλλία. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια φάση που έχει ξεκινήσει να ‘’τρέχει’’ με άνοδο από τις αρχές της χρονιάς. Σύμφωνα με τις οικονομικές του καταστάσεις, ο όμιλος είχε αυξημένες πωλήσεις κατά 8% το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, αγγίζοντας τα 4,78 δισ στερλίνες, ενώ μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ο τζίρος κατέγραψε περαιτέρω αύξηση κατά 10% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν σε 375,2 εκατ, από 298 εκατ στερλίνες το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό συνέβη, κατά τους αναλυτές, κυρίως στην Ευρώπη, όπου ο τζίρος αυξήθηκε κατά 27% το υπό εξέταση διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα