Costamare: Μεγάλη αγορά 16 πλοίων bulk carriers

Δύο πλοία έχουν ήδη παραδοθεί ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ανακοίνωσε την αγορά 16 bulk carriers. Πρόκειται για πλοία χωρητικότητας από 33.000 έως και 85.000 dwt και μέσης ηλικίας 10 ετών, ενώ είναι τοποθετημένα στη spot αγορά.

Δύο από τα πλοία έχουν ήδη παραδοθεί στη ναυτιλιακή, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τον Ιανουάριο

του 2022.

"Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε ένα κλάδο με ισχυρά θεμελιώδη, ο οποίος θα προσφέρει βελτιωμένες ευκαιρίες απόδοσης για τους μετόχους μας" σχολίασε ο CFO της ναυτιλιακής, Γρηγόρης Ζήκος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζήκο, τα πλοία θα τεθούν υπό τη διαχείριση της υπάρχουσας πλατφόρμας της εταιρείας, η οποία θα ενισχυθεί από την ομάδα ξηρού φορτίου του Ιδρύματος Ωνάση από τον προσεχή Ιούλιο.

Η Costamare γνωστοποίησε ότι οι αγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με μετρητά, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για δανεισμό.

"Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της αγοράς του χύδην ξηρού φορτίου, σκοπεύουμε να έχουμε χαμηλή μόχλευση έως και 60% της αξίας των πλοίων" κατέληξε ο κ. Ζήκος.

Η κίνηση της ναυτιλιακής έρχεται σε μία περίοδο που τα ναύλα των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, η έκθεσή της στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει ήδη επιφέρει αυξημένα κέρδη, στο φόντο των ρεκόρ που καταγράφονται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η Costamare διαχειρίζεται στόλο 81 containerships και 16 bulk carriers.

COSTAMAREΑΓΟΡΑΠΛΟΙΑBULK CARRIERS
Keywords
Τυχαία Θέματα