Cosmote: Smart Manufacturing με το πρώτο Campus Network στην Ελλάδα
Δημιουργία ιδιωτικού δικτύου κινητής στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Calpak στο Λουτράκι σε συνεργασία με την Ericsson
Το πρώτο campusnetwork (ιδιωτικό δίκτυο) στην Ελλάδα με υποδομή κινητής τηλεφωνίας σχεδίασε και εγκατέστησε η COSMOTE σε συνεργασία με την Ericsson, για το πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών θερμοσιφώνων της Calpak στο
Το campus network με χρήση δικτύου κινητής υπερέχει σε ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς επιτρέπει την αξιοποίηση συγκεκριμένου φάσματος, αποδίδοντας κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία χωρίς παρεμβολές, υποστηρίζει την πλήρη κινητικότητα ανθρώπων και μηχανών εντός και εκτός του εργοστασίου, ενώ παρέχει απόλυτη ευελιξία σε κάθε μελλοντική αναδιάταξη των γραμμών παραγωγής. Αποτελεί μια καινοτόμο τεχνολογική λύση συνδεσιμότητας που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στη χώρα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς βιομηχανιών «Industry 4.0» και της «έξυπνης» παραγωγής (smart manufacturing), αλλά και σημαντικών κλάδων όπως ο τουρισμός, τα logistics, οι μεταφορές και η διαχείριση υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), κ.ά.
Το μέλλον των campus networks είναι το 5G, καθώς με σχεδόν μηδενική χρονοκαθυστέρηση και πολύ υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ακόμη πιο εξελιγμένων εφαρμογών σε βιομηχανικό περιβάλλον, προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και του συνόλου των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας.
Φτιάχνοντας το εργοστάσιο του μέλλοντος με την τεχνολογία
Σε ό,τι αφορά το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Calpak, η COSMOTE σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρωτοποριακό ιδιωτικό δίκτυο κινητών επικοινωνιών με εξοπλισμό της Ericsson, και φροντίζει για την ορθή του λειτουργία. Το δίκτυο αυτό είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Calpak, παρούσες και μελλοντικές. Η COSMOTE ανέλαβε επιπλέον την ενσωμάτωση (integration) στο δίκτυο τόσο των συνδεδεμένων ρομποτικών μηχανημάτων της Gizelis Robotics, όσο και της πλατφόρμας καινοτόμων εφαρμογών Industrial IoT (IIoT) και Αugmented Reality (AR) της εταιρείας PTC. Με τη χρήση αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και διαδικασιών Ανάλυσης Δεδομένων (Data Analytics), συλλέγονται και αξιοποιούνται κρίσιμα δεδομένα που παράγονται από τους ρομποτικούς μηχανισμούς σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, μέσω των εφαρμογών, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής από οπουδήποτε, εισαγωγής διαδικασιών προληπτικής συντήρησης, αλλά και απομακρυσμένης τεχνικής καθοδήγησης για θέματα βλαβών ή συντήρησης. Το ολοκληρωμένο αυτό οικοσύστημα αυτοματοποίησης της παραγωγής, δίνει τη δυνατότητα στην Calpak να αυξήσει την παραγωγή και να βελτιστοποιεί συνεχώς την ποιότητά της, επιτυγχάνοντας παράλληλα λιγότερες διακοπές στη λειτουργία της και χαμηλότερο κόστος.
Όπως δήλωσε σχετικά ο CEO της Calpak, κ. Κωστής Κωνσταντινίδης: «Είναι στα γονίδια της Calpak η τάση για εξέλιξη και συνεχή βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και των προϊόντων της. Για τον λόγο αυτό επενδύουμε με ενθουσιασμό, σε συνεργασία με την Ericsson, την COSMOTE και την Gizelis Robotics, με στόχο τη συμμετοχή μας στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Με υπερηφάνεια και πάθος μετατρέπουμε το εργοστάσιό μας στο πρώτο smart factory της Ελλάδας που χρησιμοποιεί ιδιωτικό δίκτυο κινητής, ευελπιστώντας να παρακινήσουμε και άλλες Ελληνικές εταιρείες στον δρόμο αυτό. Το σημαντικό αυτό βήμα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να δώσουμε περισσότερη αξία στα προϊόντα μας προς όφελος των πελατών μας, και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας εντός και εκτός συνόρων».
Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, τόνισε: «Στην COSMOTE διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να παρέχουμε στις επιχειρήσεις καινοτόμες λύσεις που οδηγούν στον ταχύτερο ψηφιακό τους μετασχηματισμό, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και, κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με την υλοποίηση σύνθετων έργων τεχνολογίας, όπως το πρώτο campus network στην Ελλάδα με υποδομή κινητής, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οδηγούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία και τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνει το 5G, θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος, κ. Γιώργος Παππάς, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτήν τη σημαντική συνεργασία με την COSMOTE και τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες Gizelis Robotics και Calpak, καθώς και με την ηγέτιδα στον χώρο της, PTC. Βλέπουμε επιτέλους να πραγματώνεται το δυναμικό της κινητής ευρυζωνικότητας με χρήση τεχνολογιών 4G/5G στην Ελλάδα, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Είναι μια ιστορική στιγμή αυτή για την Ericsson στη χώρα, η οποία προσθέτει άλλη μια σημαντική πρωτιά στην μακρά και επιτυχημένη πορεία της στην Ελλάδα».
Ο Ιδρυτής και CEO της Gizelis Robotics, κ. Ευάγγελος Γκιζελής, υπογράμμισε: «Η Gizelis Robotics συνεισφέρει δυναμικά με την τεχνογνωσία της στη δημιουργία «smart factory», στο πλαίσιο του smart manufacturing στην Ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Το «έξυπνο» εργοστάσιο της Calpak στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα μέσα από ένα πολυσύνθετο ρομποτικό έργο. Με τη χρήση robots και cobots οι κατασκευαστές θα αξιοποιούν και ταυτόχρονα θα επωφελούνται από το συνδυασμό του machine learning, του εξειδικευμένου λογισμικού, των big data και της ρομποτικής για σταδιακή μετάβαση σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- AstraZeneca: Δεν θα παρευρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με την Κομισιόν
- Το top - 20 των μεγάλων έργων του 2021
- Ρήξη για τα εμβόλια: Η AstraZeneca δεν θα παρευρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με την Κομισιόν
- Δοκιμάζουν και τις 750 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι τράπεζες (upd)
- Ελλάκτωρ: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΔΣ για ΑΜΚ
- Ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο
- Μιμή Ντενίση: «Ο Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα στους ηθοποιούς» (video)
- H Okeanis Eco Tankers καλύτερη εταιρεία δεξαμενοπλοίων για το 2020
- Πέθανε ο βιρτουόζος μουσικός του μπουζουκιού Δημήτρης Ατζέμης
- Webcast του ΣΘΕΒ με την EY Ελλάδος, για την ανάκαμψη από τον COVID-19
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Businessnews
- Cosmote: Smart Manufacturing με το πρώτο Campus Network στην Ελλάδα
- Τσίπρας: Ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να πράξει το εθνικά επωφελές
- Τουρκία: Η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, το πιο σημαντικό γεγονός για το 2020
- Κύπρος: Αναμένεται σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων
- Κορονοϊός: Σε εγρήγορση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη λήψη μέτρων
- Microsoft: Αύξηση των κερδών της - Ανάρπαστες οι υπηρεσίες cloud και Χbox
- Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας (video)
- Κορονοϊός: Πάνω από 100 εκ. κρούσματα παγκοσμίως
- Αρκουμανέας: Τα δεδομένα της Πέμπτης θα κρίνουν τις αποφάσεις για σχολεία και αγορά
- Άννα Διαμαντοπούλου: Στην τελική πεντάδα υποψηφίων για επικεφαλής του ΟΟΣΑ

- Τελευταία Νέα Businessnews
- Cosmote: Smart Manufacturing με το πρώτο Campus Network στην Ελλάδα
- Αρκουμανέας: Τα δεδομένα της Πέμπτης θα κρίνουν τις αποφάσεις για σχολεία και αγορά
- Microsoft: Αύξηση των κερδών της - Ανάρπαστες οι υπηρεσίες cloud και Χbox
- Άννα Διαμαντοπούλου: Στην τελική πεντάδα υποψηφίων για επικεφαλής του ΟΟΣΑ
- ΗΠΑ - Covid19: Τα σχολεία δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορονοϊού
- Κύπρος: Αναμένεται σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων
- Κορονοϊός: Πάνω από 100 εκ. κρούσματα παγκοσμίως
- Κορονοϊός: Σε εγρήγορση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη λήψη μέτρων
- Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας (video)
- Τουρκία: Η μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, το πιο σημαντικό γεγονός για το 2020
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Μπιλ Γκέιτς: Εξαιρετικά δύσκολο το πρόβλημα κατανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού
- Κυβερνητική κρίση στην Ιταλία: Αρχίζει τις επαφές με τα κόμματα ο πρόεδρος Ματαρέλα
- Χρηματιστήριο: Αναμετράται με την κρίσιμη στήριξη – Βids κάτω από το 0,80% στο 10ετές
- Μιμή Ντενίση: «Ο Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα στους ηθοποιούς» (video)
- Southwest Airlines makes new voluntary leave offer to cut costs
- Στόχος η επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα, για το 2050, από τη Nissan
- “Άπιαστο όνειρο” για τις επιχειρήσεις η επιστροφή στην κανονικότητα εφέτος. Τα συμπεράσματα έρευνας του ΕΒΕΘ
- Τρ. Αλεξιάδης: Χρειάζεται από τώρα προστασία πολιτών και επιχειρήσεων
- Η Ρεάλ «έδεσε» τον Καρβαχάλ ως το 2024