Authentic Brands Group: Μεταθέτει το IPO και πουλάει σε CVC και άλλα funds

Η συμφωνία αποτιμάται σε περίπου 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.  

Ο αμερικανικός όμιλος λιανικής Authentic Brands Group που διαθέτει πάνω από 30 εμπορικά σήματα και 6.500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο σχεδιάζει να αναβάλλει τη σχεδιαζόμενη αρχική δημόσια προσφορά μετοχών του (IPO) και αντ' αυτού να πουλήσει σημαντικό πακέτα μετοχών στην εταιρεία

private equity CVC Capital, στο hedge fund HPS Investment Partners και σε μια ομάδα άλλων ενδιαφερομένων, σύμφωνα με το CNBC.

Η συμφωνία αποτιμάται σε περίπου 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Authentic Brands Group περιλαμβάνουν τις εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων Forever 21 και Aeropostale, την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Barneys New York, τον κατασκευαστή ανδρικών κοστουμιών Brooks Brothers και το περιοδικό Sports Illustrated.
Επίσης στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της για την αγορά της εταιρείας κατασκευής αθλητικών παπουτσιών Reebok, προσθέτοντας άλλο ένα brand στο χαρτοφυλάκιό της.

Η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση για δημόσια εγγραφή στις αρχές Ιουλίου. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Authentic Brands, Jamie Salter, δήλωσε στο CNBC ότι θα μεταθέσει το IPO το 2023 ή το 2024 και ότι ο ίδιος έχει υπογράψει ως διευθύνων σύμβουλος για άλλα πέντε χρόνια.

«Το κλίμα για τα IPO είναι γελοίο», είπε ο Salter σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. «Πιστεύω ότι θα είχαμε λάβει μια τεράστια αποτίμηση, ίσως και περισσότερο από αυτό για το οποίο πουλήσαμε την επιχείρηση. Αλλά μάντεψε? Προτιμώ να είμαι ιδιωτική εταιρεία».

Ένα κύμα εταιρειών λιανικής έχουν προχωρήσει σε δημόσιες εγγραφές τους τελευταίους μήνες, από τον κατασκευαστή γυαλιών Warby Parker και την πλατφόρμα ενοικίασης μόδας Rent the Runway μέχρι την οικολογική μάρκα παπουτσιών Allbirds και τον ιστότοπο μόδας ηλεκτρονικού εμπορίου Lulu’s. Οι επενδυτές έχουν δώσει μεγάλες αποτιμήσεις σαν να ήταν εταιρείες τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης.

Το CNBC είχε αναφέρει ότι η Authentic Brands αναζητούσε αποτίμηση περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημόσια προσφορά της.

«Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε στενά με την ομάδα της ABG για να εκτελέσουμε τις στρατηγικές προτεραιότητές της, ιδιαίτερα γύρω από τη διεθνή επέκταση», δήλωσε ο Chis Baldwin, διευθύνων εταίρος της CVC.

Η BlackRock θα διατηρήσει τη θέση της ως μεγαλύτερος μέτοχος της Authentic Brands, την οποία κατέχει από το 2019, ανέφερε η εταιρεία. Οι υφιστάμενοι επενδυτές, όπως οι Simon Property Group, General Atlantic, Leonard Green & Partners, Brookfield και ο αστέρας του μπάσκετ Shaquille O'Neal θα διατηρήσουν τις μετοχικές θέσεις τους.

Όταν κατέθεσε αίτηση για να βγει στο χρηματιστήριο, η Authentic Brands ανέφερε ότι τα καθαρά της κέρδη το 2020 εκτινάχθηκαν στα 211 εκατομμύρια δολάρια από 72,5 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν περίπου 2% στα 489 εκατομμύρια δολάρια.

Η CVC έκλεισε πρόσφατα μια συμφωνία για την αγορά της επιχείρησης τσαγιού της Unilever. Μερικές από τις άλλες εταιρείες χαρτοφυλακίου της εταιρείας περιλαμβάνουν το εμπορικό σήμα streetwear A Bathing Ape και την αλυσίδα ειδών κατοικίδιων ζώων Petco, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η HPS αποχώρησε από την J.P. Morgan Asset Management το 2016.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα