Apivita: Σημαντική ενίσχυση το 2023- Oι περσινές αλλαγές και το πλάνο για την συνέχεια

Το 2023 ήταν μια χρονιά αλλαγών σύμφωνα με την διοίκηση της Apivita. Η συνθήκη αυτή όμως «δεν εμπόδισε την εταιρεία από το να συνεχίσει επιτυχώς την ανάπτυξή πετυχαίνοντας κερδοφόρα αποτελέσματα για ακόμα μία συνεχόμενη χρονιά αλλά και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεών της».

Στην οικονομική έκθεση της Αpivita για το 2023, που αναρτήθηκε αυτές τις ημέρες στο ΓΕΜΗ, αναφέρεται

χαρακτηριστικά πως «ξεπέρασε τα εμπόδια των διεθνών συγκυριών επιτυγχάνοντας κερδοφόρα αποτελέσματα, μεγαλύτερα του προηγούμενου έτους, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διατηρώντας την ισχυρή θέση της στην Ελλάδα. Οι προοπτικές του κλάδου είναι ευοίωνες και οι στόχοι της εταιρείας παραμένουν υψηλοί».

Aύξηση τζίρου 18% και κερδών 28%

Αναλυτικότερα το 2023, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 57,9 εκατ. ευρώ (57.880.759 ευρώ) σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τον αρχικό στόχο και προήλθε από την βελτιωμένη εγχώρια απόδοση καθώς και από ενίσχυση σε νέες αγορές. Τα έξοδα διάθεσης της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11% και τα έξοδα διοίκησης κατά 14%. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στην στρατηγική απόφαση να αλλάξει τον τρόπο διανομής των προϊόντων της στο εσωτερικό της χώρας, στοχεύοντας σε μακροπρόθεσμα μελλοντικά οφέλη από την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των υπηρεσιών. Η αλλαγή αυτή οδήγησε προσωρινά σε αυξημένα έξοδα αποθήκευσης και διανομής για την χρήση αυτή. Επίσης, η εταιρεία στην προσπάθειά της για ανάπτυξη στο εξωτερικό αύξησε τα έξοδα προβολής και διαφήμισης από 4,1 εκατ. ευρώ σε 4,49 εκατ. ευρώ.7 Τέλος, τα καθαρά προ φόρων κέρδη της Apivita διαμορφώθηκαν σε 2,4 εκατ. ευρώ έναντι των κερδών 1,89 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 28%.

Οι στόχοι για την συνέχεια

Όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση, η Apivita έχοντας πλέον παγιωθεί σε θέση ανάπτυξης, έχει θέσει βελτιωμένο πλάνο για το ερχόμενο έτος 2024, το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει σε μακροχρόνιο επίπεδο. Συγκεκριμένα αναμένει να αυξήσει τα μερίδια της στην διεθνή αγορά και να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της μέσω των εξαγωγών. Αυτός είναι και στρατηγικός στόχος του ομίλου στοχεύοντας την αγορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής καθώς και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce). Η Διοίκηση εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος απόδοσης του 2024, μέσω της ισχυροποίησης της θέσης της εταιρείας στην Ελληνική αγορά και της ταχείας ανάπτυξης στις εξαγωγές.

Eπίσης, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των διοικητικών γραμμών με πιο άμεσες αναφορές στην κεντρική διοίκηση αναμένοντας να μειώσει τα διοικητικά κόστη και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Επενδύοντας σε σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊακά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις , η εταιρεία στοχεύει στον έλεγχο του κόστους ενέργειας και του κόστους παραγωγής

Οι αλλαγές του 2023

Όσον αφορά τις αλλαγές που σημειώθηκαν το 2023, θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, η εταιρεία καλωσόρισε τον νέο της CEO Marc Toulemonde ο οποίος, όπως σημειώνεται, έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των καλλυντικών και ήρθε με νέες ιδέες για να δώσει ώθηση στα επιχειρηματικά πλάνα της Apivita. Eπίσης τον Οκτώβριο του 2023 ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο η παραγωγή προϊόντων άλλων συνδεδεμένων εταιρειών του ομίλου. Το γεγονός αυτό ενισχύει τον ρόλο της εταιρείας μέσα στον όμιλο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του ομίλου στην παραγωγική δραστηριότητά της. Ακόμη τον Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η αλλαγή και του εγχώριου διανομέα, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πλάνο αναδιάρθωσης των Logistics της εταιρείας που είχε ξεκινήσει από το 2022 με στόχο την βελτίωση τόσο της ταχύτητας όσο και της ποιότητας υπηρεσιών διανομής και αποθήκευσης.

Άνοιγμα σε νέες διεθνείς αγορές

Επιπλέον, η Apivita συνεχίζει την προσπάθειά για την περαιτέρω εδραίωση της στη διεθνή αγορά έχοντας ως εφόδιο το ισχυρό Brand Name, το ισχυρό δίκτυο του Ομίλου, τη μοναδικότητα και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και το πάθος και την αφοσίωση των εργαζομένων. Στα πλαίσια της προσπάθειας εισόδου σε νέες διεθνείς αγορές, όπως Τσεχία, Σερβία, Βραζιλία, Κίνα, Ουγγαρία, Γαλλία, Χιλή και άλλες, «αναπτύσσονται νέα πρωτοποριακά προϊόντα και βελτιώνεται περαιτέρω η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών με τελικό στόχο την διεθνή ανάπτυξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Apivita» σημειώνεται χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται πως η Apivita και στον ισπανικό Όμιλο PUIG ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών της

Keywords
Αναζητήσεις
apivita-simantiki-enischysi-to-2023--oi-persines-allages-kai-to-plano-gia-tin-synecheia.htm
Τυχαία Θέματα