Lynk & Co: To new entry που μπαίνει δυναμικά στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Ποια είναι η  SEEAG που ξεκινά από την χώρα μας το εγχείρημα εισόδου του φιλόδοξου brand  αυτοκινήτου σε 12 αγορές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Με στόχο να διαθέτει 5.000 αυτοκίνητα με το σήμα της στους ελληνικούς δρόμους μέχρι το τέλος του 2025 έχει ξεκινήσει την δραστηριοποίηση της στην εγχώρια αγορά η μάρκα αυτοκινήτων Lynk & Co, συνιδιοκτησίας της Geely Automobile Holdings και της Volvo Cars.

Πίστη στην ελληνική αγορά

Χθες, Πέμπτη 23 Μαΐου,

τόσο ο Domen Habic, Πρόεδρος του Ομίλου SEAAG όσο και ο Αντιπρόεδρος Anders Kamp Jensen μαζί με άλλα στελέχη του Group συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ελληνικών media και στο πλαίσιο της σχετικές παρουσίασης τόνισαν την πίστη που έχουν στην ελληνική αγορά. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τη Lynk & Co στην ελληνική αγορά. Με την καινοτόμο προσέγγισή της στην κινητικότητα και τη δέσμευσή της να επαναπροσδιορίσει την οδηγική εμπειρία, η Lynk & Co ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας να προσφέρουμε ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών και να προάγουμε την πρόοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Domen Habič, Πρόεδρος της SEEAG και της Lynk & Co Ελλάδος.

Επέκταση σε 12 νέες αγορές

Συγκεκριμένα η Lynk & Co έχει ορίσει τη SEEAG να ενεργεί ως εισαγωγέας και διανομέας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ελλάδα αποτελεί το πρώτο σταθμό σε αυτή την κίνηση επέκτασης της μάρκας σε 12 νέες αγορές. Πέρα από την χώρα μας η SEEAG κάνει την είσοδο της με την Lynk & Co σε Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Μολδαβία . Σημειώνεται πως η SEEAG είναι ένας εδραιωμένος όμιλος εταιρειών αυτοκινητοβιομηχανίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις αγορές αυτοκινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί εισαγωγέα μαρκών όπως οι Volvo, Kia, SSV και Geely και το 2023 είχε τζίρο 600 εκατ. ευρώ. Αποτελεί ανεξάρτητο εισαγωγέα της Volvo σε 8 αγορές από το 2014 και, μάλιστα, αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην περιφέρεια EMEA.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η Lynk & Co ήδη πριν την είσοδο της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ήδη διέθετε παρουσία σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας παραδώσει 57.000 αυτοκίνητα από το 2021 μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ιδρύθηκε στο Γκέτεμποργκ το 2016 και μέχρι την είσοδο της στην Ελλάδα -μέσω της SEEAG- διέθετε παρουσία σε Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, όσον αφορά την «γηραιά ήπειρο»

Το πρώτο Lynk & Co Space στο Μαρούσι και οι νέες συνεργασίες

Στην Ελλάδα η Lynk & Co ήδη διαθέτει κατάστημα- showroom στο Μαρούσι και σχεδιάζει να προσθέσει άμεσα 7 ακόμη σημεία sales & service σε όλη την χώρα, προχωρώντας σε συνεργασίες με καταξιωμένους dealers της αγοράς. Με γνώμονα την καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών, το άνοιγμα του πρώτου Lynk & Co Space στην Αθήνα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Lynk & Co και τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 29 στο Μαρούσι και υπόσχεται μια δυναμική και εντυπωσιακή εμπειρία για τους επισκέπτες του. Όσον αφορά τις νέες συνεργασίες, η Lynk & Co Ελλάδος ανακοίνωσε το τελικό στάδιο της συμφωνίας με σημαντικούς συνεργάτες λιανικής πώλησης αυτοκινήτων για ένα δίκτυο 7 σημείων πώλησης και εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, αυτές οι συνεργασίες με διακεκριμένους και καταξιωμένους επίσημους εμπόρους θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών σε όλη την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική υποστήριξη κατά την πώληση αλλά και μετά από αυτήν.

Ξεκίνημα με το 01

Αυτή την στιγμή προσφέρει μόνο το μοντέλο 01 Plug-in Hybrid (σε μια έκδοση και σε δυο επιλογές χρωμάτων-μαύρο και μπλε), ένα SUV βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική και πλατφόρμα με το Volvo XC40. Κινείται μεταξύ C-SUV και D-SUV όσον αφορά την κατηγορία και η τιμή του ανέρχεται στα περίπου 50.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα συμπαγές υβριδικό crossover SUV με κορυφαία χαρακτηριστικά που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 75 χιλιομέτρων με plug-in υβριδικό κινητήρα, βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 261 ίππους με συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 1,0 λίτρα/100 χλμ. (WLTP), επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 24 γρ/χλμ. Εκτός από τις μεγάλες δυνατότητές του, το 01 έχει ενσωματωμένες πολλές επιλογές που συνήθως κοστίζουν επιπλέον, όπως πανοραμική ηλιοροφή, αυτόματη ανύψωση πορτ μπαγκαζ, δορυφορική πλοήγηση με ζωντανές ειδοποιήσεις κυκλοφορίας και ένα πλήθος χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως η κάμερα 360 μοιρών και το σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων. Πρόθεση, πάντως, της Lynk & Co είναι να διευρύνει προσεχώς την γκάμα της στην Ελλάδα και με άλλα μοντέλα, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών μερίδων του αγοραστικού κοινού.

O έμπειρος Γιάννης Πετούλης

Σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα εδραίωσης της μάρκας στην χώρα μας διαδραματίζει ο Γιάννης Πετούλης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, CEO στην αεροπορική εταιρεία Sky Express και στην Europ Assistance.

Keywords
Αναζητήσεις
lynk--co-to-new-entry-pou-bainei-dynamika-stin-elliniki-agora-aftokinitou.htm
Τυχαία Θέματα