Allianz: Οι τρεις κορυφαίοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις συνδέονται με τον Covid19

Τρεις κίνδυνοι σχετικοί με τον Covid-19 πρωταγωνιστούν στο 10ο Allianz Risk Barometer 2021, αντικατοπτρίζοντας πιθανά σενάρια αποδιοργάνωσης και ζημιών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μετά την πανδημία του κορoνοϊού.

- 10η έρευνα Allianz: Διακοπή των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, ξέσπασμα πανδημίας και περιστατικά στον κυβερνοχώρο είναι οι τρεις κορυφαίοι επιχειρησιακοί κίνδυνοι

για το 2021 - όλοι αλληλένδετοι.

- Το ξέσπασμα πανδημίας εκτοξεύτηκε στη θέση # 2 από τη θέση # 17 και θεωρείται ως η κύρια αιτία της διακοπής επιχειρησιακών δραστηριοτήτων το 2021, ενώ ακολουθούν οι κυβερνο-κίνδυνοι. Οι εταιρείες προσβλέπουν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής συνέχειάς τους σε ακραία γεγονότα.

- Εξελίξεις στις αγορές (# 4), μακροοικονομικές εξελίξεις (# 8) και πολιτική βία(# 10) είναι όλοι κίνδυνοι που ανεβαίνουν στην κατάταξη. Οι κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα επιφέρουν μεγαλύτερη αφερεγγυότητα και πιθανόν να πυροδοτήσουν περαιτέρω πολιτικές αναταραχές το 2021. Η κλιματική αλλαγή πέφτει στη θέση # 9 αλλά θα επιστρέψει στην ατζέντα των επιχειρήσεων ως προτεραιότητα το 2021.

Διακοπή επιχειρησιακής δραστηριότητας – Business Interruption BI (# 1 με 41% απαντήσεις) και Ξέσπασμα πανδημίας (# 2 με 40%) είναι οι κορυφαίοι επιχειρησιακοί κίνδυνοι φέτος με τους Κυβερνο-κινδύνους (# 3 με 40%) να κλείνουν την πρώτη τριάδα. Η ετήσια έρευνα για τους παγκόσμιους επιχειρησιακούς κινδύνους από την Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS) ενσωματώνει τις απόψεις 2.769 εμπειρογνωμόνων σε 92 χώρες και επικράτειες, συμπεριλαμβανομένων διευθύνοντων συμβούλων, διαχειριστών κινδύνων, μεσιτών και ασφαλιστικών εμπειρογνωμόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα