Ρίκα Βαγιάνη: Οι σταθμοί στη ζωή της, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρίκα Βαγιάνη μόλις στα 56 της χρόνια έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Τις τελευταίες 10 μέρες έδινε μάχη στην εντατική του Ερρίκος Ντυνάν όπoυ και άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ νωρίτερα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Σωτηρία.Η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα όταν ήταν υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι έγραφε για τον εαυτό της: «Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Είμαι απόφοιτος της Δραματικής

Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχω απασχοληθεί ως ηθοποιός σε πρώτη φάση, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, από το 1979 ως το 2012 εργάστηκα χωρίς διακοπή στην έντυπη, ηλεκτρονική και ψηφιακή δημοσιογραφία. Έχω εκδώσει δύο βιβλία για παιδικές ηλικίες. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο, τον Οδυσσέα Στεφανή», έγραφε η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα ως υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι.

Ο σύζυγος και το ταξίδι στην Αυστραλία
Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με τον γιατρό Νίκο Στεφανή. Μαζί απέκτησαν έναν γιο τον Οδυσσέα. Η δημοσιογράφος στις αρχές του 2011 έφυγε μαζί με την οικογένειά της για το Περθ της Αυστραλίας όμως ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα με το γιο της. Η Ρίκα είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για την επιστροφή: «Τα σχέδια της οικογένειας ήταν να επιστρέψουμε. Φύγαμε για κάποια χρόνια, όχι για πάντα. Και αυτό κάναμε, επιστρέψαμε. Ο σύζυγος, βέβαια, έχει κάτι “χρωστούμενα” ακόμα στην Αυστραλία και είναι ακόμη εκεί. Επέστρεψα εγώ με το παιδί, επειδή αρχίζουν τα σχολεία. Πιο πολύ μας έλειψαν οι γονείς μας και οι κολλητοί μας».

Με είχαν απολύσει από όλες τις δουλειές γιατί ήμουν πολυτέλεια
Το Νοέμβριο του 2013 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Joy για την Αυστραλία αλλά και για το πώς έχασε όλες τις δημοσιογραφικές δουλειές που είχε: «Πριν ζήσω στην Αυστραλία, ήθελα πολύ να ζούσα σε μια άλλη χώρα. Όμως το παιδί ήταν σε ευαίσθητη ηλικία και δεν μπορούσαν ομολογουμένως και οι δύο γονείς να ξαμολυθούν σε δουλειές και ταξίδια. Ο άνδρας μου δούλευε αλλά η μαμά έπρεπε να μείνει στο σπίτι. Έπρεπε να μετακομίσουμε το νοικοκυριό και να φροντίσουμε για τις δραστηριότητες του παιδιού μας εκεί. Χρειαζόταν φυσική παρουσία για την ανατροφή του. Δεν είμαι άνθρωπος που ψήνεται. Θα ήταν ψέμα αν το έλεγα αυτό. Θα αδικούσα τον εαυτό μου. Το πρώτο χρόνο παραμονής μου εκεί, είχα την δουλειά μου στο Έθνος απλά μετατέθηκε στο πιο διεθνές κομμάτι και είχα μια στήλη σε free press περιοδικό και κάποιες άλλες συνεργασίες που έτρεχαν. Το δεύτερο χρόνο με απέλυσαν όλοι γιατί ήμουν πολυτέλεια πια. Μου είπαν ότι «εδώ αφήνουμε να φύγουν άνθρωποι-κλειδιά που έχουν οικογένεια. Είναι προκλητικό.”Έτσι έχασα όλες τις δουλειές που είχα».

Η επιστροφή στην τηλεόραση που δεν έγινε ποτέ
Η Ρίκα είχε μιλήσει και για την πιθανότητα να επιτρέψει πίσω στην τηλεόραση: «Έχω πάρα πολλές προτάσεις, όλες, όμως, τις κάνω εγώ. Υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη στα επαγγελματικά. Δύσκολοι καιροί… Το ξέρουμε όλοι. Είναι μικρή αγορά, δεν το βάζουμε όμως κάτω. Ψάχνω για δουλειά, δεν ανησυχώ όμως, θα βρω. Είμαι πολυεργαλείο, αν δεν δουλέψει κάτι σε μια εξειδίκευση, θα δουλέψει στη διπλανή. Δεν έχω άγχος, ας μη λέμε και ό,τι θέλουμε».

Η μητρότητα μετά τα 40
Για το γεγονός ότι απέκτησε παιδί μετά τα 40 η Ρίκα Βαγιάνη είχε πει στο περιοδικό ΟΚ!:
«Αγχώθηκα όταν είχα κάποιες εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώνονταν. Αλλά είναι είναι κάτι που θα τρομάξει και ένα κορίτσι που είναι 20 χρονών. Τελικά πήγαν όλα καλά, είχα μια εκπληκτική εγκυμοσύνη, οπότε ακόμα και αν αγχώθηκα κάποιες στιγμές το έχω ήδη ξεχάσει».

Η μάχη με τον καρκίνο και οι σπάνιες έξοδοι
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η δημοσιογράφος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η ίδια είχε επιλέξει να μην γνωστοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Είχε δίπλα της μόνο την οικογένειά της και ελάχιστους φίλους… Οι δημόσιες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστες.

Γιάννης Διακογιάννης και Ρίκα Βαγιάνη στην τελευταία τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση
Ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν ο μπαμπάς και μεγάλος αθλητικογράφος Γιάννης Διακογιάννης εμφανιζόταν στην εκπομπή της ΕΡΤ (τότε ΝΕΡΙΤ) μαζί με την θετή του και αγαπημένη του κόρη Ρίκα Βαγιάνη, που σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. Ο Γ. Διακογιάννης αγαπούσε πάρα πολύ τη Ρίκα Βαγιάνη όπως και εκείνη τον μπαμπά της και την μεγάλωσε σαν βιολογική του κόρη. Λίγοι, εξάλλου, ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον Γιάννη Διακογιάννη.
Στις 12 Ιουλίου 2014 φιλοξενήθηκαν οι δυο τους στην εκπομπή «Πάντα ν’ ανταμώνουμε», σε μια από τις τελευταίες τους αν όχι την τελευταία τους κοινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Έχοντας αποφοιτήσει από την δραματική σχολή, η Ρίκα Βαγιάνη ξεκίνησε συμμετέχοντας σε σειρά ταινιών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, πριν μεταπηδήσει στην παρουσίαση και την αρθρογραφία. Θα την θυμάστε από τη συμμετοχή της στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε», όπου πρωταγωνιστούσε πλάι στους Σταμάτη Γαρδέλη και Πάνο Μιχαλόπουλο, από το μακρινό 1986. Η θετή κόρη του Διακογιάννη ήταν τότε μόλις 24 ετών.

Η Ρίκα Βαγιάνη εμφανίστηκε στον κινηματογράφο και αργότερα, με περάσματα από την κινηματογραφική απόπειρα του Χάρη Ρώμα «Ροζ Ολοταχώς» (2001), την ταινία «Στάκαμαν» το ίδιο έτος κα.
Την περίοδο των βίντεοκλαμπ και της βιντεοκασέττας, εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες, σε κάποιες μάλιστα από αυτές πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Κώστα Βουτσα. Το 1998, θα εμφανιστεί πλάι σε μια από τις λιγοστές ταινίες με πρωταγωνίστρια την Νόρας Βαλσάμη, με τίτλο «Ο Πεταλούδας Πάει στον Παράδεισο».

• Ανδρέα ας πρόσεχες (1988)

• Η κολπατζού (1986)
• Νανά … η φευγάτη (1989)
• Ο Πεταλούδας πάει στον Παράδεισο (1988)

• Ο θάνατός σου, η ζωή μου (1987)
• Ο τελευταίος……. μπάτσος (1987)
• Παντρέψτε με κι’ ας κλαίω… (1988)

• Πράσινα μπλε και κόκκινα καρύδια (1987)

Από το σινεμά στην τηλεόραση
Η Ρίκα Βαγιάνη ακολούθησε στη συνέχεια την μικρή οθόνη, συμμετέχοντας και παρουσιάζοντας δεκάδες εκπομπές στην δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση. Το 1983, σε ηλικία μόλις 21 ετών υποδύθηκε την Στέλλα, στην σειρά της ΕΡΤ, «Το Μινόρε της Αυγής» που πραγματευόταν στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Υπήρξε μια από τις παρουσιάστριες της θρυλικής μουσικής εκπομπής του MEGA, «Mega Star”, ενώ για δύο σεζόν ανέλαβε πλάι στους Γιάννη Δημαρά και Νίκο Διαμανταρίδη το πρωινό Magazino, «Πρωινό Παράθυρό» το 1994. Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί οι τρεις παρουσιαστές κλείνουν την εκπομπή για καλοκαίρι και αποχαιρετούν οριστικά το τηλεοπτικό κοινό.

Πολλά χρόνια αργότερα, η παρουσιάστρια θα επιστρέψει στην πρωινή ζώνη, απέναντι από τα ψυχαγωγικά προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Παρέα με την Πόπη Τσαπανίδου πίσω στο 2002, έγραφαν ιστορία εισάγοντας το πολύπαθο infotainment με την εκπομπή «10-2», η οποία αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό, για όσο προβλήθηκε από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Χαθήκαμε λίγο με την Πόπη και φταίει μια πολύ αντιπαθητική τύπισσα που λέγεται ζωή» έλεγε πριν από μερικά χρόνια η ίδια η Βαγιάνη για την συνεργασία της με την αγαπημένη δημοσιογράφο.

Παράλληλα, η πολυμήχανη Ρίκα, έκανε guest εμφανίσεις σε μια σειρά από τηλεοπτικές σειρές, όπως την μόνη κωμική σειρά με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Χρονοπούλου «Μάνα είναι μόνο μία», την πρώτη απόπειρα της Ελένης Ράντου «Αχ Ελένη» (1994) στο MEGA, η κωμική σειρά «Εκείνες Και Εγώ» (1996) με τον θρυλικό Ζάχο Δόγκανο, το remake της σειράς «Η Νταντά» κα.

news247.gr, protothema

The post Ρίκα Βαγιάνη: Οι σταθμοί στη ζωή της, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση… (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Lady's Life.

Keywords
ρικα βαγιανη, βιντεο, ζωη, κινηματογραφος, ελεονωρα μελετη, αθηνα, θεατρο, ηλεκτρονική, ελλαδα, σχολεια, joy, free, press, ΕΡΤ, εμφάνιση, συμμετοχή, ροζ, μπλε, mega, καλοκαιρι, news247, life, βιβλια, βιογραφικο, εθνος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, Ημέρα του παιδιού, τσαπανιδου, η ζωη, βιντεο, ηλεκτρονική, αυστραλια, δουλεια, εγκυμοσυνη, ηθοποιος, θανατος, σινεμα, σωτηρια, ταινιες, τηλεοραση, υγεια, φυσικη, ψεμα, mega, αγορα, αγχος, ανθρωπος, απλα, γαλλικα, γεγονος, γονεις, δευτερο, διαστημα, εγινε, ειπαν, υπαρχει, εμφάνιση, επρεπε, ετων, ετος, εφυγε, ζωη μου, ζωνη, ιδια, ιδιο, ηλικια, μαμα, μπλε, νικο, νοικοκυριο, νοσοκομειο σωτηρια, ντυναν, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, παιδι, παρουσιαση, πιο πολυ, πνοη, ποπη τσαπανιδου, προγραμματα, πρωινο, σεζον, σειρες, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, σχεδια, ταξιδια, φυγαμε, φταιει, ψηνεται, ψηφιακη, free, δουλειες, εκπομπες, εμφανισεις, ερρικος, ηταν ψεμα, χωρα, joy, κομματι, life, μεινει, μελετη, νοσοκομειο, press, ρωμα, ταξιδι, ξεκινησε
Αναζητήσεις
δημαρασ για βαγιαννη
Τυχαία Θέματα