Οι ταινίες του Πάσχα…

Όπως κάθε Πάσχα έτσι και αυτό, θα βρεθούμε στον καναπέ κουλουριασμένοι βλέποντας ταινίες που θα ταιριάζουν στο κλίμα της μεγάλης βδομάδας. Οπότε και φέτος θα τιμήσουμε τις ταινίες που εμπνεύστηκαν από την θρησκεία μας. Αν λοιπόν, ψάχνετε για μια ταινία με θέμα το Πάσχα για να παρακολουθήσετε, σκεφτείτε μία από αυτές τις αξέχαστες παραγωγές.«Τα πάθη του Χριστού»

Το «Τα Πάθη του Χριστού» εξιστορεί τις τελευταίες δώδεκα ώρες της ζωής του Ιησού Χριστού

από τη Ναζαρέτ. Με πρωταγωνιστή τον James Caviezel στο ρόλο του Ιησού και σκηνοθεσία του Mel Gibson. Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις αίθουσες το 2004, είναι χαρακτηριστική για τις εξαιρετικά βίαιες απεικονίσεις των βασανιστηρίων. Η ταινία παρουσιάζεται στις βιβλικές γλώσσες αραμαϊκά και τη Λατινική με υπότιτλους στα αγγλικά. Δεν συνιστάται για μικρά παιδιά. Η ταινία προσφέρει μια συναισθηματικά συγκινητική, οδυνηρή γραφική υπενθύμιση του πόνου και του πάθους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην σταύρωση του.

«Ο Δρόμος για την Ελευθερία»

Το κεντρικό στοιχείο του «Amazing Grace» είναι ο William Wilberforce (1759-1833). Η ταινία παίζεται από τον Ioan Gruffudd ως πιστός στο Θεό, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέλος του βρετανικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι αγωνίστηκαν με την αποθάρρυνση και την ασθένεια για δύο δεκαετίες για να τελειώσει το εμπόριο σκλάβων στην Αγγλία. Σε μια εποχή προσωπικής κρίσης, ο Wilberforce εμπνέεται και ενθαρρύνεται σε μεγάλο αγώνα για την κατάργηση της δουλείας από τον πρώην πλοίαρχο του πλοίου και σκλάβο, John Newton (Albert Finney), ο οποίος έγραψε το «Amazing Grace» μετά τη μετατροπή του στο χριστιανισμό.
Η ταινία αρχικά κυκλοφόρησε λίγο πριν από το Πάσχα του 2007.

«Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη»

«Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη» είναι η ιστορία του Ιησού, όπως ειπώθηκε μέσα από τα μάτια του μαθητή του Ιωάννη. Με πρωταγωνιστή τον Henry Ian Cusick στον ρόλο του Ιησού και αφηγητή τον Christopher Plummer. Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στις αίθουσες το 2003. Η ταινία εστιάζει στη ζωή, το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού, προσφέροντας μια πολύ ανθρώπινη οικεία εικόνα του πάθους και τη συμπόνια του Χριστού. Οι Χριστιανοί θα νιώσουν μια ακόμα μεγαλύτερη εκτίμηση για το Σωτήρα τους και την αγάπη που ώθησε την αποστολή του στη γη.

«Μάρτιν Λούθερ»

Η ταινία «Μάρτιν Λούθερ» είναι μια ιστορική βιογραφία της ζωής του, ο οποίος με θάρρος οδήγησε την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, αλλάζοντας την πολιτική και θρησκευτική μορφή του κόσμου. Πρωταγωνιστεί ο Niall MacGinnis ως Μάρτιν Λούθερ, όπου η ισχυρή πίστη και πνευματικές πεποιθήσεις του χαρακτήρα έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους χριστιανούς από την εποχή της ζωής του, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας και ακόμη και σήμερα. Ο Μάρτιν Λούθερ αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι της ριζοσπαστικής πίστης έχουν το θάρρος να αλλάξουν τον κόσμο.

«Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου»

«Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» είναι ένα κλασικό επικό φιλμ. Από τη γέννηση του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ, στη Βηθλεέμ για να βαπτιστεί από τον Ιωάννη (Charles Heston), την ανάσταση του Λαζάρου, ο Μυστικός Δείπνος και τέλος το θάνατο, την ταφή του και την Ανάσταση. Πρωταγωνιστεί ο Max Von Sydow ως Ιησούς και είναι σκηνοθεσίας του George Stevens, η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά το 1965.

Χριστίνα Γιώτη,
flowmagazine.gr

The post Οι ταινίες του Πάσχα… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα