Οι ράτσες σκύλων που κάνουν στην κυριολεξία…σκυλίσια ζωή! Αυτές είναι οι πιο τεμπέλικες…

Μία αγαπημένες μας συνήθειες (ίσως και η πιο αγαπημένη) είναι να αράζουμε στον καναπέ μας και να παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση. Και στο τέλος φυσικά μας να παίρνει ο ύπνος. Αυτή η τεμπελιά μάς αρέσει όσο τίποτα άλλο. Το ίδιο θα πούμε και για τις γάτες μας, ζώα που γεννήθηκαν τεμπέλικα. Τι γίνεται όμως με τους σκύλους;

Οι σκύλοι είναι πιο δραστήριοι από τις γάτες. Αυτό δεν χρειάζεται να το πούμε. Τους αρέσει να πηγαίνουν τη βόλτα τους, να παίζουν στο πάρκο ή το σπίτι, να γνωρίζουν άλλους σκύλους. Κάποιοι μάλιστα είναι και απίστευτα ακούραστοι. Όχι όμως όλοι. Υπάρχουν

και οι σκύλοι με γατίσια συμπεριφορά, που είναι νωθροί, τεμπέληδες και δεν αλλάζουν την ξάπλα με οτιδήποτε άλλο.

Αυτές είναι οι 8 ράτσες σκύλων που ο όρος σκυλίσια ζωή βρίσκεται στην πραγματική του διάσταση.

1. English Bulldog
Τα κοντόχοντρα αυτά σκυλάκια με τα παχιά κεφάλια και το ζαρωμένο δέρμα είναι μεγάλοι τεμπέληδες. Λόγω κατασκευής δεν αντέχουν την υπερβολική άσκηση, λαχανιάζουν εύκολα και θέλουν μικρές βόλτες, λίγα παιχνίδια και πολλές ξάπλες δίπλα σας.

2. Chow Chow
Το Chow Chow δεν χρειάζεται εντατική άσκηση. Mικροί περίπατοι καθημερινά είναι αρκετοί για τη διασφάλιση της φυσικής του κατάστασης. Αν και τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά προτιμάνε την ξάπλα στο σπίτι, υπάρχουν και μερικά που αρέσκονται στο τρέξιμο και τα παιχνίδια εκτός.

3. Basset Hound
Υπέροχα σκυλιά, με πολύ ήρεμο και ευγενικό χαρακτήρα. Τους αρκεί μια απλή βόλτα, το πολύ 20 λεπτά, και πάντα με το λουρί, γιατί εξαιτίας της δυνατής τους όσφρησης μπορεί εύκολα να τρέξουν και να χαθούν.

4. French Bulldog
Μικρόσωμα, φιλικά και όχι ιδιαίτερα ενεργητικά, τα σκυλιά αυτά αποτελούν μια ιδανική επιλογή για όσους δουλεύουν πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Αυτά θα σας περιμένουν ξαπλωμένα στον καναπέ. Όσο για τις βόλτες; Με 15-20 λεπτά είστε εντάξει.

5. Greyhound
Και όμως τα Greyhound δεν είναι τόσο υπερδραστήρια και ενεργητικά όσο νομίζουμε. Μπορεί να έχουν την ικανότητα να τρέχουν απίστευτα γρήγορα αλλά στην καθημερινότητά τους αγαπούν πολύ τον ύπνο και τον καναπέ. Μια μικρή βόλτα και πάλι επιστροφή πίσω.

6. Great Dane
Τα υπέροχα αυτά σκυλιά αποκαλούνται και “Ευγενικοί Γίγαντες”. Πανέμορφα, κομψά και με ιδιαίτερο χαρακτήρα οι Μεγάλοι Δανοί τα πάνε καλά τόσο με τα άλλα σκυλιά όσο και με τις γάτες. Έχουν χαμηλό μεταβολισμό και τους αρέσουν οι ξάπλες και τα ατελείωτα χουζουρέματα. Θα μπορούσαν μάλιστα να κοιμούνται μέχρι 20 ώρες τη μέρα.

7. Maltese
Τα σκυλιά της αγκαλιάς. Ήρεμα, γλυκά και χαρούμενα ζωάκια που προτιμούν να είναι ξαπλωμένα στην αγκαλιά σας από το να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Και μπορεί να θέλουν αρκετή περιποίηση λόγω τριχώματος, όμως ούτε πολλές βόλτες θέλουν ούτε και πολλή άσκηση.

8. Shih Tzu
Ένα μινιόν σκυλάκι συντροφιάς, με έντονη προσωπικότητα. Τα Σιχ Τσου είναι πιστά, εύκολα και αρκετά τεμπέλικα. Αν βαριέστε τις πολλές βόλτες και τις επισκέψεις σε πάρκα, αυτά τα σκυλιά είναι τα καλύτερα.

petpet.news

The post Οι ράτσες σκύλων που κάνουν στην κυριολεξία…σκυλίσια ζωή! Αυτές είναι οι πιο τεμπέλικες… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα