Μήπως να συγκριθούν τα μοντέλα μαζί μας;…

της Βίκυς Τσώκου,
Οι περισσότερες γυναίκες μπορεί να κάνουν σκληρή αυτοκριτική. Δεν κάνουν καμία οικονομία με τα κοσμητικά επίθετα που στολίζουν τον εαυτό τους. Ακούμε να λένε:

Είμαι χοντρήΕίμαι ρυτιδιασμένηΈχω κοιλιάΔεν έχω καλό σώμαΈχω ραγάδες, κυτταρίτιδαΈτσι που είμαι ποτέ δε θα βρω άντραΠρέπει να γίνω fit & healthy για να είμαι ‘in’ και να είμαι αρεστή

και άλλα τέτοια χαριτωμένα …..

Το θέμα είναι: όλα αυτά που έχουμε ή δεν έχουμε σε σχέση με ποιον ή ποια είναι καλά ή κακά; Σε σχέση με ποιον δεν είμαστε όμορφες και δεν έχουμε καλό σώμα;

Η απάντηση μάλλον είναι: σε σχέση με την βιομηχανία ομορφιάς που με έναν εύσχημο και κομψό τρόπο καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς καινούριες ανασφάλειες. Αν νομίζουμε ότι δίνει λύσεις στις ανασφάλειές μας, γελιόμαστε. Και μάλιστα σε μορφή κακουργήματος για την αυτοπεποίθησή μας.

Τα ίσια μαλλιά δεν είναι στη μόδα φέτος, τα κόκαλα θα είναι στη μόδα τον χειμώνα, οι καμπύλες το καλοκαίρι, τα οπίσθια της Kardashian την άνοιξη, το στήθος είναι ο καθρέφτης της ψυχής – όσο πιο φουσκωτό, τόσο πιο αγνή η ψυχή- οτιδήποτε είναι μπανάλ πριν δύο χρόνια είναι φέτος στη μόδα… και πολλά άλλα που κάνουν τις γυναίκες να προσπαθούν συνεχώς να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις.

Ξυπνάει κάποιος ‘έξυπνος’ το πρωί και αποφασίζει προς ποια κατεύθυνση πρέπει να τρέξουμε εμείς οι υπόλοιπες για να αρέσουμε και να είμαστε ‘in’. Και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές της μόδας ή της πλαστικής χειρουργικής , τότε νιώθουμε ανασφαλείς, συγκρίνουμε το εαυτό μας διαρκώς και με λάθος πρότυπα ομορφιάς , και η αυτοπεποίθησή μας πάει περίπατο.

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στα πρότυπα, δηλαδή, σε όλα εκείνα που μας πασάρει η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς. Όλοι είμαστε πρωτότυπα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλουμε να μοιάζουμε σε κάποιον άλλον εις βάρος της ψυχικής μας υγείας και της τσέπης μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβαθμίζουμε τον εαυτό μας και να αναβαθμίζουμε κάποιους άλλους επειδή προσπαθούν να μας πείσουν πως η αξία μας θα προσδιοριστεί από το πόσο κοντά θα είναι η εικόνα μας με αυτή των πρότυπων. Ειλικρινά τι μεγαλύτερη αξία έχουν οι άλλοι από εμάς; Για ποιον λόγο να παραδώσουμε τη δύναμή μας σε κάποιους άγνωστους που το μόνο μέλημα τους είναι να βγάζουν χρήματα δημιουργώντας ανασφάλειες στους άλλους; Αξίζει η ψυχή μας τέτοια ταλαιπωρία; Δεν νομίζω.

Και να σας και κάτι άλλο; Αν συγκρίνουμε τον εαυτό σου με τα μοντέλα, ας το ξανασκεφτούμε. Τα μοντέλα είναι μοντέλα επειδή είναι η δουλειά τους. Εκτός του ότι είναι πολύ λίγα σε αριθμό σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, όλη μέρα κάποιοι τα τρίβουν, τα χτενίζουν, τα μακιγιάρουν, τα ντύνουν. Έτσι είναι μοντέλα. Οι γυναίκες όμως που πάνε για δουλειά, φροντίζουν το σπίτι τους, τα παιδιά τους και τρέχουν όλη μέρα σαν τις παλαβές αλλά είναι εμφανίσιμες και περιποιημένες, είναι πιο όμορφες από κάθε μοντέλο που αυτή είναι μόνο η δουλειά του, να είναι μοντέλο. Συνεπώς οι αληθινές γυναίκες είναι εκατομμύρια και αξίζουν συγχαρητήρια που καταφέρνουν να είναι υπέροχες και όμορφες.

Άρα, μήπως ήρθε η ώρα να συγκριθούν τα μοντέλα μαζί μας;

Από σήμερα επιλέξτε πώς θα μιλάτε στον εαυτό σας και επιλέξτε να είστε εσείς το πρότυπο για εσάς. Κάντε το επόμενο βήμα προς την αυτό-αποδοχή και την αυτό-εξέλιξή σας. Ξεκινήστε να κάνε delete στα πρότυπα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου : «Είμαστε Γυναίκες ρε γαμώτο, και Μπορούμε Καλύτερα!
Θα το βρείτε ΕΔΩ

The post Μήπως να συγκριθούν τα μοντέλα μαζί μας;… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ladys Life