Η ευωδιαστή κανέλλα σε πολλά μας ωφελεί

Η υπέροχη μυρωδιά της σου γεμίζει πραγματικά τις αισθήσεις και ταιριάζει σε πολλά φαγητά μας αλλά και φυσικά,στον πάντα αγαπημένο μας freddo cappuccino.Το γνωστό σε όλους μας μπαχαρικό κανέλα, προέρχεται από ένα αειθαλές δένδρο, τροπικών περιοχών και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου. Ο φιλόσοφος Θεόφραστος αναφερόταν στην κανέλα ως «κυννάμωμον», δηλαδή γλυκό ξύλο.Πέραν της καταπληκτικής της μυρωδιάς,η κανέλλα μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον οργανισμό μας.

Χαρακτηρίζεται θεραπευτική χάρη στα συστατικά που περιέχει

με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να τα ρυθμίζουν καλύτερα, ενώ μπορεί να ωφελεί και την καρδιά τους, σύμφωνα με νέα ανάλυση.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι οι πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη που παίρνουν συμπληρώματα κανέλας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί που ξυπνάνε (σάκχαρο νηστείας) σε σύγκριση με όσους δεν τα παίρνουν..Προσθέστε κανέλα στις σάλτσες, τα γλυκά, στη φρουτοσαλάτα, καθώς και στο γιαούρτι σας!

Η κανέλα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.Απο σήμερα λοιπόν….πασπαλίστε την παντού!

ΥΓ: Το παρόν άρθρο αποτελεί υλικό προγραμματισμένο από τη Νανά Καραγιάννη για να δημοσιευτεί σήμερα.

The post Η ευωδιαστή κανέλλα σε πολλά μας ωφελεί appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα