Έτσι νιώθει μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άβολη, αμήχανη ακόμα και τρομακτική είναι η στιγμή που ένας άντρας μπορεί να παρενοχλήσει μια γυναίκα στο δρόμο.Αυτού του είδους η σεξουαλική παρενόχληση δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψην καθώς πολλοί θεωρούν –και άντρες αλλά και γυναίκες- ότι είναι ακίνδυνη αφού δεν υπάρχει σωματική επαφή παρά μόνο λεκτικά πειράγματα.

Μια νέα έκθεση μεταφέρει αυτή τη δυσφορία που νιώθουν στο δρόμο οι γυναίκες, στους άνδρες, ώστε να απαντήσει στο ερώτημα πώς θα ήταν αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι. Η καλλιτέχνης Terra

Lopez πήρε συνέντευξη από 100 γυναίκες και τους είπε να μοιραστούν τέτοια περιστατικά. Στη συνέχεια, ηχογράφησε άνδρες να τα διαβάζουν.

Η έκθεση «This Is What It Feels Like» στην Καλιφόρνια προσκαλεί ανθρώπους σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου φορούν ακουστικά με μαγνητοφωνημένες φράσεις που λένε οι άντρες προς τις γυναίκες, ανάμεσα σε αυτές: «Φαίνεται ότι κάνεις καλό σεξ» ή «πού είναι το αγόρι σου;».

«Ελπίζω οι άνδρες που τα ακούν να καταλάβουν ότι θέλουμε να ξέρουν πώς είναι και πώς μας κάνουν να νιώθουμε. Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή και να κάνουμε τη διαφορά», αναφέρει η Lopez.

Η έρευνα έχει σκοπό να δείξει στους άνδρες πώς είναι να παρενοχλείσαι στο δρόμο.

The post Έτσι νιώθει μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν… (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα