ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τα Ηφαίστεια της Ελλάδας

Σάββατα 20 Οκτωβρίου και 24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:30 π.μ.
(Αίθουσα Λεβέντη, 1ος όροφος στο Κέντρο ΓΑΙΑ)Το θέμα αυτό επελέγη, επειδή τα ηφαίστεια είναι τα πιο θεαματικά από τα γεωλογικά φαινόμενα και η πατρίδα μας βρίσκεται σε ζώνη έντονης ηφαιστειότητας. Κυρίως όμως επειδή όταν

εξετάζουμε τα ηφαίστεια αντιλαμβανόμαστε το αληθινό μέγεθος του ανθρώπου σε σχέση με την ιστορία της γης.
Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, θα παρουσιαστεί σε γονείς και παιδιά πάνω από 8 ετών η Μουσειοβαλίτσα «Τα Ηφαίστεια της Ελλάδας» και θα πραγματοποιηθεί προβολή εικόνων με αφήγηση και συμμετοχικές δράσεις: το χημικό ηφαίστειο, ηφαίστεια και σεισμοί, ηφαιστειακά πετρώματα στο μικροσκόπιο κ.ά.

Τα Ελληνικά Δάση

Σάββατα 1 και 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30 π.μ.
(Αίθουσα Λεβέντη, 1ος όροφος στο Κέντρο ΓΑΙΑ)

Το θέμα αυτό επελέγη επειδή, αν και πολλά ακούγονται για τα δάση, σπάνια εμβαθύνει κανείς στην αληθινή λειτουργία τους! Είναι, πράγματι, ελάχιστα γνωστή η πανευρωπαϊκή αξία των Ελληνικών Δασών, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μοναδικά παρθένα δάση. ‘Αλλωστε τα Χριστούγεννα συνδέονται μ’ ένα αείφυλλο δέντρο!
Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, οι Φίλοι θα παρουσιάσουν σε γονείς και παιδιά πάνω από 8 ετών τη Μουσειοβαλίτσα «Τα Ελληνικά Δάση» και θα πραγματοποιηθεί προβολή εικόνων με αφήγηση και συμμετοχικές δράσεις: Καρποί και βλάστηση, ζώα-αναδασωτές, πυρκαγιές κ.ά.

Άμεσα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των παιδιών.

The post ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα