Nα αποδέχεσαι τους φίλους σου με τις διαφορές και τις αδυναμίες τους!

Όλοι έχουμε έναν φίλο που εμφανίζεται μία ώρα αργότερα στο σημείο συνάντησης. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και πόσο αληθινές είναι οι δικαιολογίες του. Ίσως είναι έλλειψη σεβασμού προς την παρέα, ίσως να είναι απλά αθώα αφηρημάδα. Ξέρεις πως ό,τι και να κάνεις θα συνεχίσει να συμβαίνει και μάλιστα συστηματικά. Δεν έχει σημασία γιατί συμβαίνει, στο τέλος πρέπει να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε ότι είμαστε ελαττωματικά κι ατελή όντα.

Ένας φίλος θα προσπαθούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη του ελαττώματος, γιατί όπως και το τσιγάρο, όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ελάττωμα και θέλουν να το κόψουν,

αλλά χωρίς επιτυχία. Ένας φίλος δε χρειάζεται να διορθώσει τα ελαττώματα της παρέας του, αλλά να τα αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί σε αυτά. Ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Στο φίλο που αργεί όλοι λέμε να έρθει στο σημείο συνάντησης στις εννιά, ενώ κανονίσαμε για δέκα. Οι αδυναμίες των φίλων αντιμετωπίζονται απ’ όλη την παρέα συλλογικά, σαν μια οικογένεια.

Όταν ένας άνθρωπος μέσα σε μία παρέα προτείνει ένα συγκρότημα κι αρχίζουν και το ακούνε όλοι, ή όταν έρχονται σε αυτόν για συμβουλές όσο αφορά τις σχέσεις ή την ενδυμασία, καταλαβαίνει πως έχει επιρροή στην παρέα. Σίγουρα είναι ωραίο συναίσθημα να αναγνωρίζεις ότι είσαι δημοφιλής κι ότι τα λόγια σου έχουν μεγάλη βαρύτητα.

Μπορείς να αλλάξεις τους άλλους γιατί θέλουν να σου μοιάσουν, αλλά με το να τους κάνεις να ντύνονται σαν εσένα και να ακούνε την ίδια μουσική με εσένα δεν πρόκειται να τους συμπαθήσεις περισσότερο. Αν σκέφτονται σαν εσένα κι έχετε τις ίδιες πεποιθήσεις δεν έχουν βελτιωθεί σαν άνθρωποι, απλά έχουν γίνει μια κακή απομίμησή σου. Θα συνειδητοποιήσεις σιγά-σιγά ότι τα άτομα που έκανες φίλους σου δεν υπάρχουν πλέον και κάθε συζήτηση που κάνεις είναι σαν μονόλογος.

Είσαι δημοφιλής για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Οι επιτυχίες της κοινωνικής ζωής σου σε προβάλουν σαν πρότυπο στην παρέα σου κι έτσι πρέπει να λειτουργείς. Εμπνέεις θαυμασμό κι η εικόνα που προβάλεις πρέπει να είναι υποδειγματική, γιατί αν οι φίλοι σου καταλάβουν πως προσπαθείς να τους αλλάξεις, μπορεί και να το αντιγράψουν από εσένα.

Είναι ωραίο να μαθαίνεις να αποδέχεσαι τους άλλους μαζί με τις αδυναμίες τους. Ξέρεις ακριβώς από τι να τους προστατεύεις και κατανοείς τη σκέψη τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι οι φίλοι σου που σου υπενθυμίζουν ότι δε χρειάζεται να είσαι τέλειος για να έχεις φίλους.

Κάθε φορά που ίσως νιώσεις ανασφάλεια, μπορείς πάντα να θυμηθείς πως υπάρχουν άνθρωποι που σε αποδέχονται με τα αρνητικά σου και σου υπενθυμίζουν σε καθημερινή βάση ότι κανείς σας δεν είναι τέλειος.

Δε είναι αναγκαίο να κυνηγήσεις την τελειότητα, τα ελαττώματα ορίζουν το χαρακτήρα σου ακριβώς όπως και τα πλεονεκτήματά σου. Και ποια από αυτά είναι στα αλήθεια πλεονεκτήματα ή ελαττώματα, άσε τους άλλους να το κρίνουν, διότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για το χαρακτήρα σου και κομμάτι του ανθρώπου που οι φίλοι σου γνωρίζουν.

Στην παρέα ποτέ δε θα υπάρξει απόλυτη ομοιότητα μεταξύ των φίλων, όσα κοινά και να μοιράζεστε. Με πολλούς θα μοιράζεστε κοινές απόψεις για τη θρησκεία, την πολιτική και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τα ερωτικά σας, αλλά με κάποιους θα διαφωνείτε κάθετα.

Ξέρουμε ότι κάθε φορά που πηγαίνει εκεί η συζήτηση θα μαλώνετε και θα ειρωνεύεστε ο ένας τον άλλον κι είναι και αυτό κομμάτι της παρέας. Κάποιοι έχουν ανεξέλεγκτα νεύρα και κάποιοι δε νοιάζονται για τίποτα. Κάποιοι δεν παίρνουν ποτέ τηλέφωνο και κάποιοι θα σε πρήζουν όλη μέρα. Κάποιοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα και κάποιοι όλα τα παραπάνω.

Είναι φίλοι σου κι ανήκουν στην παρέα επειδή μαζί περνάτε καλά. Άσε τους να είναι ο εαυτός τους κι αν θες να αλλάξεις κάτι στην παρέα, άλλαξε τον εαυτό σου. Ίσως το δικό σου πρόβλημα να είναι ότι προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους. Κι είμαι σίγουρος η παρέα σου το ξέρει, αλλά σε έχει αποδεχτεί με το ελάττωμά σου. Γιατί έτσι κάνουν οι φίλοι.

pillowfights.gr

The post Nα αποδέχεσαι τους φίλους σου με τις διαφορές και τις αδυναμίες τους! appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nα αποδέχεσαι τους φίλους σου με τις διαφορές και τις αδυναμίες τους!,