Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – Οι… «παλιές καραβάνες» που αποχαιρέτησαν την αυτοδιοίκηση των Χανίων μετά από 25 χρόνια συνεχούς θητείας (φωτο)

Το σημερινό δεν ήταν για εκείνους, μόνο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της παρούσας θητείας, ήταν και το τελευταίο μιας μακράς πορείας στον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, που μετρά 25 χρόνια συνεχούςσυμμετοχής τους στα δημοτικά πράγματα.

Πρόκειται για τις «παλιές καραβάνες», Άρη Παπαδογιάννη, Δημήτρη Λειψάκη και Μανώλη Κεμεσίδη, που εκλέγονταν αδιάλειπτα στον δήμο από το 1998, υπηρετώντας τον μέσα από διάφορες θέσεις.

Έτσι, η σημερινή μέρα αποτέλεσε το κλείσιμο ενός πολύχρονου γι’ αυτούς κύκλο στον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Άρης

Παπαδογιάννης έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση επίσης 25 συνεχή έτη. Έχει συν τοις αλλοις, διατελέσει αντιδήμαρχος Χανίων δύο θητείες επί Κυριάκου Βιρβιδάκη, χωρίς «διάλλειμα» από το πόστο του και σε μια από τις πιο νευραλγικές θέσεις, αυτής των τεχνικών υπηρεσιών, στην οποία ο σχεδιασμός, η μελέτη και η εκτέλεση των δημοτικών τεχνικών έργων περνούσαν από τα χέρια του. Υπήρξε μεταξύ αλλων, πρόεδρος ΚΑΜ και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δημήτρης Λειψάκης επίσης αποχαιρετά σήμερα τον Δήμο Χανίων μετά από μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση που μετρά 25 συναπτά έτη. Διετέλεσε δυο φορές αντιδήμαρχος Χανίων μια επί Γ. Τζανακάκη και μία επί Μ. Σκουλάκη, ενώ υπηρέτησε τον δήμο επιπλέον ως πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, ΔΟΑΧ, ΔΗΠΕΘΕΚ, ΔΗΠΕΧ. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του, χαρακτηρίστηκε από την ενεργό ενασχόλησή του με θέματα πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο Μανώλης Κεμεσίδης μετράει και αυτός 25 χρόνια στις πλάτες του, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος Ελ. Βενιζέλου και εν συνεχεία ως δήμαρχος Ελ. Βενιζέλου. Ακολούθησε η θητεία του ως δημοτικού συμβούλου Χανίων, διατελώντας αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών 2 φορές, την πρώτη επί Μ. Σκουλάκη και τη δεύτερη επί Τ. Βάμβουκα. Ήταν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων που ήταν το τελευταίο της παρούσας θητείας έδωσαν το παρών σχεδόν όλοι οι συμβουλοι του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου. Ο προεδρος του Δ.Σ Ευτύχης Δαμιανάκης και ο αντιπρόεδρος, Τελεμένης Βαϊτσης που ολοκληρώνουν τη θητεία τους, μίλησαν με θερμά λόγια για την εμπειρία τους στον δήμο Χανίων και ευχαρίστησαν όλους γι’ αυτό το «ταξίδι» στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το δικό τους αντίο είπαν μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας ο οποίος ολοκλήρωσε 13 χρόνια πορείας στον δήμο Χανίων, αναφέροντας ότι επέλεξε να διοικήσει αθόρυβα, δρομολογώντας σημαντικά έργα εκ των οποίων κάποια βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη και κάποια μένει να υλοποιηθούν, οι κύριοι Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, Γιάννης Σαρρής, Νίκος Βουρλάκης, και Ειρηναίος Μαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα