Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – Τα αντίο και οι… «παλιές καραβάνες» που αποχαιρέτησαν την αυτοδιοίκηση των Χανίων μετά από 25 χρόνια συνεχούς θητείας (φωτο)

Το σημερινό δεν ήταν για εκείνους, μόνο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της παρούσας θητείας, είναι και το τελευταίο μιας αυτοδιοικητικής πορείας που μετρά 25 χρόνια, συνεχούς πορείας και συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι «παλιές καραβάνες» εκλέγονταν αδιάλειπτα στην αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας την μέσα από διάφορες θέσεις.

Πρόκεται για τον Άρη Παπαδογιάννη, τον Δημήτρη Λειψάκη και τον Μανώλη Κεμεσίδη.

Ο Άρης Παπαδογιάννης έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση επίσης 25 συνεχή έτη, από το 1998. Έχει συν τοις αλλοις,

διατελέσει αντιδήμαρχος δύο θητείες επί Κυριάκου Βιρβιδάκη, χωρίς «διάλλειμα» από το πόστο του και σε μια από τις πιο νευραλγικές θέσεις, αυτής των τεχνικών υπηρεσιών, στην οποία ο σχεδιασμός, η μελέτη και η εκτέλεση των δημοτικών τεχνικών έργων περνούσαν από τα χέρια του. Υπήρξε μεταξύ αλλων, πρόεδρος ΚΑΜ και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δημήτρης Λειψάκης αποχαιρετά σήμερα τον Δήμο Χανίων μετά από μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση που μετρά 25 συναπτά έτη αρχής γενομένης το 1998. Διετέλεσε δυο φορές αντιδήμαρχος Χανίων μια επί Γ. Τζανακάκη και μία επί Μ. Σκουλάκη, ενώ υπηρέτησε τον δήμο επίσης ως πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, ΔΟΑΧ, ΔΗΠΕΘΕΚ, ΔΗΠΕΧ. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του, χαρακτηρίστηκε από την ενεργό ενασχόλησή του με θέματα πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο Μανώλης Κεμεσίδης μετράει και αυτός με τη σειρά του 25 χρόνια στις πλάτες τους στην αυτοδιοίκηση, από το 1998, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος Ελ. Βενιζέλου, εν συνεχεία ως δήμαρχος Ελ. Βενιζέλου και μετά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Χανίων, διατελώντας επίσης αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών 2 φορές, την πρώτη επί Μ. Σκουλάκη και τη δεύτερη επί Βάμβουκα. Ήταν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων που ήταν το τελευταίο της παρούσας θητείας έδωσαν το παρών σχεδον όλοι, ενώ ο Ευτύχης Δαμιανάκης και ο Τελεμένης Βαϊτσης που φεύγουν από την τοπική αυτοδιοίκηση μίλησαν με θερμά λόγια για την εμπειρία τους στον δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα