Συνάντηση με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα είχε ο δήμαρχος Ρεθύμνης

H κοινή ανάπτυξη δράσεων για την υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Dr. Ghassan Khalil.

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF

βρέθηκε στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ίδρυση ενός Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση  που οργάνωσε το πανεπιστημιακό ίδρυμα το βράδυ της Πέμπτης στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη με αντίστοιχη θεματική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε τον Dr. Ghassan  Khalil για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ρεθύμνης ως προς την στήριξη του παιδικού πληθυσμού και των γονιών τους, της καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια και στα σχολεία, και τις εν γένει δράσεις πρόληψης που αναπτύσσονται σε συνεργασία με άλλους φορείς και κυρίως με τις σχολικές κοινότητες πάνω σε ζητήματα ασφάλειας και βοήθειας των παιδιών του δήμου μας.

Αντίστοιχα ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αναπτύσσεται από τον οργανισμό και κυρίως για τους στόχους που τίθενται μέσα από το κέντρο που θα ιδρυθεί, ζητώντας την συνδρομή του Δήμου Ρεθύμνης και την έμπρακτη συνεργασία του.

Ειδικότερα, μίλησαν την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που θα έχουν στο επίκεντρο την μεταφορά τεχνογνωσίας από τον διεθνή χώρο και την εφαρμογή καλών πρακτικών για την παιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών της Κρήτης και την ενδυνάμωση τους μέσα στην κοινωνία. Μέσα από το κέντρο αυτό οι εκπαιδευτικές κοινότητες της Κρήτης θα έρθουν σε επαφή με άλλες αντίστοιχες κοινότητες της Ευρώπης για αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών πάνω στο μείζον ζήτημα της συνεχούς υποστήριξης και ενθάρρυνσης των παιδικών πληθυσμών.  

Ο κ. Δήμαρχος εξήρε το έργο και την προσφορά της UNICEF, ευχαρίστησε τον Dr. Ghassan Khalil  για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εξέφρασε για τα παιδιά της Κρήτης και του χάρισε αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο. Οι συναντήσεις μεταξύ Δημάρχου Ρεθύμνης και Διπλωματικού Εκπροσώπου της UNICEF θα συνεχιστούν καθώς διαπιστώθηκε από κοινού ευρύ πεδίο ανάπτυξης συνεργειών και συμπράξεων.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι συνεργάτιδες του Διπλωματικού Εκπροσώπου του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Κλεοπάτρα Λαϊνά,, Εκτελεστική Βοηθός του Διπλωματικού Εκπροσώπου, η κ. Υπεύθυνη διαχείρισης πόρων κ. Αναστασία Πηλιούμη, η Υπεύθυνη τμήματος παιδικής προστασίας κ. Μαριέλλα Μιχαϊλίδου και η κ.  Άννα Παντελιά από το τμήμα Επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, UNICEF, Ελλάδα, Ρεθύμνης,synantisi, UNICEF, ellada, rethymnis