“Παρέλαση” στα Περιβόλια και να… περάσει ο επόμενος!

Στην τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγωνιστικές έφτασαν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη κάνοντας το απόλυτο στα Περιβόλια. Παρότι το παιχνίδι απέναντι στην αδύναμη Παναχαϊκή έκρυβε κινδύνους, η αποβολή του αρχηγού τους Ανέστη Νάστου στο 11ο λεπτό απλοποίησε πολύ τα πράγματα καθώς στην ίδια φάση δόθηκε πέναλτι υπέρ των Χανίων οπότε και στην συνέχεια το παιχνίδι έγειρε αποκλειστικά υπέρ της πλευράς τους.

Τα Χανιά φόρτσαραν στο πρώτο 20λεπτο όποτε και πέτυχαν τρία γκολ

(!) με το παιχνίδι στην συνέχεια να μην έχει κανένα ενδιαφέρον και απλά όλοι περίμεναν πως θα εξελιχθεί το σκορ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα των Χανίων παρατάσσοντας την ομάδα του με το γνώριμο 4-3-3: Ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Κατσούρρι, Μπάτζιος, Μαζουλουξής και Σιλά ενώ στα χαφ έπαιξαν οι Λεμονής, Τσέλιος και Ντίας.

Την τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Μανουσάκης και Κόλα στα δύο άκρα με τον Γιώργο Μάναλη ν’ αγωνίζεται στην κορυφή.

Το παιχνίδι

Τα Χανιά μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα από το ξεκίνημα του και μόλις στο 3′ έδειξαν τις προθέσεις τους με τον Σιλά να κάνει ένα δυνατό σουτ και τον Κολοβούρη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 11′ έγινε η φάση που τελικά έκρινε το παιχνίδι καθώς μετά την προσπάθεια του Μανουσάκη που έβγαλε την σέντρα από τ’ αριστερά, ο Κόλα έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στον Μάναλη που την έσπρωξε στα δίχτυα ωστόσο πριν εκείνη βρήκε στο χέρι του Νάστου με τον Τσατσούλη να υποδεικνύει το πέναλτι και ν’ αποβάλει τον αρχηγό της Παναχαϊκής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Μάναλης που άνοιξε το σκορ για ν’ ακολουθήσει ένα 10λεπτο τρόμου για τους φιλοξενούμενους με τα Χανιά να πετυχαίνουν ακόμα δύο γκολ!

Στο 17′ ο Γιώργος Μανουσάκης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της Παναχαϊκής και με ένα καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” της εστίς του Κολοβούρη διπλασιάζοντας τα τέρματα των Χανίων για να έρθει ο Μαζουλουξής στο 21′ με μια καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντίας για ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Με το σκορ να είναι στο 3-0 από το 21′ και την Παναχαϊκή να παίζει με 10 ποδοσφαιριστές, γίνεται κατανοητό πως το υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μονότονο με την μπάλα να βρίσκεται στην κατοχή των Χανίων και τους Πατρινούς να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Τα Χανιά ήταν συνεχώς στην επίθεση και στο 28′ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία σε μια φάση πανομοιότυπη με εκείνη του δεύτερου γκολ όταν ο Ντίας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαζουλουξής πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Η Παναχαϊκή κατάφερε να σκοράρει στην μοναδική φορά που πέρασε το κέντρο όταν ο Τόσκα τροφοδότησε τον Χριστόπουλο που έκανε αμέσως το σουτ μειώνοντας σε 3-1 στο 45ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός των Χανίων δεν έπεσε καθόλου με τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη να βρίσκονται συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας το τέταρτο γκολ. Στο 65′ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Μάναλης πήρε την κεφαλιά με τον Κολοβούρη να μπλοκάρει την μπάλα ενώ τρία λεπτά μετά παραλίγο να γίνει το 4-1 όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με μια εντυπωσιακή επέμβαση απέκρουσε το σουτ του Μανουσάκη.

Το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να ψάχνουν συνεχώς το τέταρτο γκολ και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται ώστε το σκορ να μην πάρει έκταση. Τελικά τα Χανιά βρήκαν ακόμα ένα γκολ στο 84ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μαζουλουξή. Ο στόπερ των Χανίων πήρε την μπάλα μετά την πρώτη κεφαλιά του Μάνου και αφού είχε εκτελεστεί το κόρνερ από τον Σερβιλάκη για να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρρι (83′ Νίκολιτς), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σιλά (46’ Σερβιλάκης), Λεμονής Τσέλιος, Ντίας (58’ Τσορνομάζ), Μανουσάκης, Κόλα (58’ Ελευθεριάδης), Μάναλης (75’ Μάνος)

Παναχαϊκή (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Κολοβούρης, Καραγιάννης, Κυρσανίδης (46’ Νταμπίζας), Γκανσιέρ, Μπέρετ, Νάστος, Λοτίν (46’ Παραστατίδης), Τόσκα (85′ Λιοφάγος), Αποστολόπουλος (76΄Αλιμπέ), Χριστόπουλος (65’ Πατρινός), Κούτσιας

Διαιτητής: Γιάννης Τσατσούλης του (Αθηνών)
Α’ Bοηθός: Αλέξανδρος Ισσά (Αθηνών)
Β’ Bοηθός: Γιώργος Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Βλάχος (Αν.Αττικής)

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα