Οι κορυφαίοι προορισμοί για μετανάστευση στον κόσμο | Τι συμβαίνει με την Ελλάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναδειχθεί ως ο προτιμώμενος προορισμός για άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν με στόχο να αποκτήσουν ένα δεύτερο διαβατήριο για λόγους οικονομικούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς και ταξιδιωτικούς.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έκθεση σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των παγκόσμιων μεταναστευτικών κινήσεων μεταξύ 2020 και 2023.

Ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν έρθει ως η δεύτερη και τρίτη επιλογή αντίστοιχα, σύμφωνα με το «The Annual Global

Immigration Trends 2023» από την Ace Luxury Immigration Solution, μια κορυφαία εταιρεία μετανάστευσης και υπηκοότητας ανά εταιρεία επενδύσεων.

Η έκθεση αποκάλυψε τους πιο αγαπημένους προορισμούς, την προέλευση των μεταναστών και πού μεταναστεύουν οι πλούσιοι.

Κορυφαίες επιλογές

Η έρευνα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η κορυφαία επιλογή για υποψήφιους μετανάστες είτε για επαγγελματικούς είτε για οικογενειακούς λόγους, μαζί με άλλους περιζήτητους προορισμούς όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική.

Η Ace Luxury Immigration Solutions προσκάλεσε περισσότερους από 25.000 ερωτηθέντες σε όλο τον κόσμο από ένα ευρύ φάσμα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων υφιστάμενων και παλαιών πελατών στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τον Καναδά,.

Ποιες εθνικότητες μεταναστεύουν περισσότερο

Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από την Ινδία, το Μεξικό, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Συρία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ουκρανία.

Πού μεταναστεύουν οι πλούσιοι

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι πλούσιοι προτιμούν τις ΗΠΑ, μαζί με τον Καναδά, την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη ως κορυφαίες χώρες για τη δεύτερη κατοικία τους καθώς και για επενδύσεις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ιδιαίτερα το Ντουμπάι, ξεχωρίζουν ως παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος, προσφέροντας στρατηγική τοποθεσία, υποδομές παγκόσμιας κλάσης, αφορολόγητο περιβάλλον και διευκολύνσεις για βίζα μακροχρόνιας διαμονής και προγράμματα υπηκοότητας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό για την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη, προσελκύει ταλέντα σε όλο τον κόσμο με την επιχειρηματική του κουλτούρα, τα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και την πλούσια ιστορία του. Τα προγράμματα Entrepreneur Visa και Investor Visa ανοίγουν περαιτέρω τις πόρτες για τη μετανάστευση επιχειρήσεων, ειδικά σε τομείς όπως τα οικονομικά, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η τεχνολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα,ellada