Ο κόσμος καλωσορίζει το 2024!

Με ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκίες για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ο πλανήτης άρχισε ήδη να υποδέχεται το 2024.

Την έλευση του νέου έτους γιόρτασαν πρώτα οι ασιατικές μητροπόλεις και στη συνέχεια οι δυτικές.

Μάλιστα πολλά δίκτυα είναι συνδεδεμένα από νωρίς προκειμένου να δείξουν live την αλλαγή του χρόνου σε διάφορες περιοχές του πλανήτη

Στο Χονγκ Κονγκ, οι Αρχές ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με

πυροτεχνήματα. Όπως τόνισαν, πρόκειται για το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά!

Στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο εμβληματικός ουρανοξύστης «Τάι Πέι 101», ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Happy New Year 2024 from Taiwan! pic.twitter.com/54dAt1ZBU9

— Foreigners in Taiwan 外國人在台灣 (@foreignersinTW) December 31, 2023

Νωρίτερα, με φαντασμαγορικό τρόπο καλωσόρισαν τη νέα χρονιά Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έλευση του νέου έτους σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης.

Το 2024 έφτασε στο Σίδνεϊ με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Με οχτώ τόνους πυροτεχνήματα να πλημμυρίζουν τον ουρανό ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις Πρωτοχρονιάς εδώ και δεκαετίες. Δώδεκα λεπτά υπερθέαμα που κορυφώθηκε με έναν φωτεινό καταρράκτη που ξεπρόβαλε από τη γέφυρα του λιμανιου.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί για να προλάβουν τις καλύτερες θέσεις κοντά στα εμβληματικά αξιοθέατα του Σίδνεϊ, την όπερα και τη γέφυρα.

It’s coming Happy New Year, Sydney Australia #NewYear2024 pic.twitter.com/IfgjTyDksh

— Travis Head (@ImTravisHead) December 31, 2023

Είχε προηγηθεί στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος το νησιωτικό κράτος του Κιριμπάτι στον ειρηνικό ωκεανό που παραδοσιακά κάνει πρώτο ποδαρικό στο νέο έτος.

Και μία ώρα μετά, άλλαξε χρόνο το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Επί πέντε λεπτά, η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα στον 328 μέτρων Πύργο τηλεπικοινωνιών της πρωτεύουσας και το σόου με φώτα λέιζερ.

Happy new year from New Zealand ! stan sakura and read one piece pic.twitter.com/D1rPlbRhGU

— Franc haruno (@Franc_uchiha) December 31, 2023

Στο Τόκιο, ιερείς του σιντοϊστικού Ναού Μέιτζι έκαναν την παραδοσιακή τελετή εξαγνισμού για την υποδοχή του νέου έτους, παρουσία πολιτών για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα