Πού πάνε για Πρωτοχρονιά οι δισεκατομμυριούχοι; Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2024

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου επιλέγουν να περάσουν την Πρωτοχρονιά στο σπίτι, είπαν πολλοί ειδικοί στον τομέα του πλούτου στο Business Insider, αλλά συχνά όχι στην κύρια κατοικία τους.

Είτε πρόκειται για ένα ράντσο στο Ουαϊόμινγκ είτε για μια παραλιακή έπαυλη στο Martha’s Vineyard, ένα νησί στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ,

οι δισεκατομμυριούχοι περνούν την Πρωτοχρονιά τους…εξοχικά, είπε στο Business Insider η Nicole Pollard Bayme, ιδρύτρια της εταιρείας πολυτελών ειδών LaLaLuxe.

«Πολλοί δισεκατομμυριούχοι χτίζουν μεγάλα σπίτια, για παράδειγμα στο Άσπεν (περιοχή στο Κολοράντο), για αυτόν ακριβώς τον λόγο: Για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όλοι τους η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να πάνε και να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μαζί», είπε.

Σύμφωνα με το Wealth-X, το Άσπεν έχει τα περισσότερα «χριστουγεννιάτικα» σπίτια δισεκατομμυριούχων σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή των ΗΠΑ, σπίτια που αξίζουν κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια δολάρια ή και παραπάνω. Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Μάικλ Ντελ έχουν εντοπιστεί εκεί.

Άλλα δημοφιλή χριστουγεννιάτικα θέρετρα στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τη λίμνη Tahoe στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα και το Vail του Κολοράντο, δήλωσε ο Winston Chesterfield, ιδρυτής της Barton, μιας εταιρείας συμβούλων που επικεντρώνεται στην πολυτέλεια και τους πλούσιους.

Στην Ευρώπη, τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα και χειμερινά θέρετρα για τους δισεκατομμυριούχους είναι το Gstaad και το Verbier στην Ελβετία και το Kitzbühel στην Αυστρία, διάσημο για τον ετήσιο αγώνα αλπικού σκι, όπως και το Courchevel 1850 στις Γαλλικές Άλπεις. Το τελευταίο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί VIPs όπως ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ, ο Έλτον Τζον, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Για όσους προτιμούν τη ζεστασιά – ή θέλουν να περάσουν μια εβδομάδα στην παραλία για να ζεσταθούν μετά την εξόρμηση στις χιονοδρομικές πίστες – η Καραϊβική παραμένει αγαπημένος προορισμός.

Το νησί Σεντ Μπαρτς, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχει φιλοξενήσει τον Τζεφ Μπέζος και την αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσεθ, καθώς και γιοτ που ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους David Geffen, Sergey Brin, Bernard Arnault και Barry Diller και τη σύζυγό του Diane Von Furstenberg.

Το Jumby Bay, ένα θέρετρο στην Αντίγκουα όπου η Oprah Winfrey και ο Richard Branson φέρεται να έχουν σπίτια, είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Τα δωμάτια των ξενοδοχείων εκεί ξεκινούν από τα 2.700 δολάρια τη βραδιά, αν και οι δισεκατομμυριούχοι είναι πιο πιθανό να νοικιάσουν βίλες των 13.300 δολαρίων τη νύχτα. Το Aman στη Δομινικανή Δημοκρατία, το οποίο έχει δωμάτια που κοστίζουν από 2.900 έως 4.200 δολάρια τη βραδιά, είναι μια άλλη αγαπητή επιλογή.

Όσον αφορά τα αγαπημένα ζεστά θέρετρα των δισεκατομμυριούχων, αρκετά από αυτά βρίσκονται και στην Αφρική, έναν δημοφιλή προορισμό τόσο για ζευγάρια, όσο και για οικογένειες.

Οι πλούσιοι νοικιάζουν ιδιωτικές βίλες σε θέρετρα, όπως το Ol Jogi στην Κένυα και το Εθνικό Πάρκο του νησιού Saanane στην Τανζανία, που μπορεί να κοστίσει έως και… 40.000 δολάρια τη βραδιά!

eleftherostypos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα