Μαίρη Χρονοπούλου – Βίντεο-ντοκουμέντο: Είχε δηλώσει ξεκάθαρα πού επιθυμούσε να τοποθετηθεί η τέφρα της

Αμείωτη συνεχίζεται η ένταση σχετικά με την εκπλήρωση των τελευταίων επιθυμιών της Μαίρης Χρονοπούλου. Εκτός από τα θέματα των δικαιούχων της κληρονομιάς της, διαμάχη έχει ξεσπάσει και για τον τελευταίο προορισμό της τέφρας της αγαπημένης ηθοποιού.

Λίγες ημέρες πριν το 40ημερο μνημόσυνο της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο σπίτι της στην Παιανία, το protothema.gr φέρνει στο φως ένα βίντεο, τραβηγμένο τον Ιούλιο του 2023, ανήμερα των

τελευταίων γενεθλίων που γιόρτασε, στο οποίο η ίδια καθιστά ξεκάθαρες τις επιθυμίες της.

Μιλώντας με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, η ηθοποιός δηλώνει πως θα ήθελε η τέφρα της να τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κτήματος στο οποίο βρίσκεται το σπίτι της στην Παιανία, εξηγεί με ποιον τρόπο μπορεί να επιτραπεί αυτό νομικά, ενώ αποκαλύπτει και το περιεχόμενο που θα ήθελε να έχει η επιγραφή του μικρού αυτού μνήματος. «Να θαφτεί, έστω και σκόνη, σε σπίτι, απαγορεύεται. Όταν όμως το σπίτι είναι ίδρυμα και φεύγοντας εγώ, αυτομάτως θα γίνει ίδρυμα, αφού θα ανήκει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», επιτρέπεται να το κάνεις και νεκροταφείο αν θέλεις. Έχω μια θεσούλα και έχω ετοιμάσει και μια ταμπελίτσα που να λέει «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά».

Το οπτικό αυτό υλικό πέρα από την σημαντική αρχειακή του αξία, καθώς αποτυπώνει την εικόνα και τον λόγο της δημοφιλούς ηθοποιού, λίγους μόλις μήνες πριν το θάνατό της, λύνει, αυτομάτως, το ζήτημα της διένεξης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την τοποθέτηση της τέφρας της την οποία παρέλαβε από το αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας και έχει μέχρι σήμερα στην κατοχή του ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρης Παπαδόπουλος.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Παπαδόπουλο και τον ρώτησε αν πράγματι ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες η Μαίρη Χρονοπούλου επιθυμούσε να σκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο και εάν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο γι΄ αυτό. Ο ίδιος, αφού εξέφρασε την έντονη δυσσαρέσκειά του για το χθεσινό μας, αποκλειστικό ρεπορτάζ, που αποκάλυπτε τις συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες ακυρώνουν τμήμα της προγενέστερης διαθήκης της ηθοποιού και ορίζουν ως νόμιμο ιδιοκτήτη των δύο σπιτιών της, αλλά και του περιεχομένου τους, το «Χαμόγελο του Παιδιού», αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή μας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το «Χαμόγελο του Παιδιού σκοπεύει να αποστείλει άμεσα εξώδικο με το οποίο θα ζητά να του παραδοθεί, μέχρι το Σάββατο που είναι προγραμματισμένο το μνημόσυνο, η τεφροδόχος με την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου προκειμένου να γίνει η τοποθέτησή της στο σημείο που η ίδια είχε υποδείξει. Μάλιστα είναι ήδη έτοιμη η μαρμάρινη επιγραφή όπου έχουν γραφτεί όλα όσα επιθυμούσε η ίδια να θυμόμαστε από εκείνη: «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά»!

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα