Ηράκλειο: Βγήκαν στους δρόμους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί και άλλα εργατικά σωματεία διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τετάρτης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή.

Η πορεία που ξεκίνησε από την Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και κατέληξε στην Περιφέρεια Κρήτης είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου είχε ανακοινώσει,

όπως και συνέβη, το κλείσιμο των καταστημάτων.

Με χθεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο ότι ”το λιανικό εμπόριο της Ελλάδος θεωρεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο δίκαιο και αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση εφαρμογής εσόδων και εξόδων“.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέφρασαν και οι παρακάτω φορείς

ΟΕΒΕΝΗ

Η Συμμετοχή των σωματείων της ΟΕΒΕΝΗ θα είναι μαζική δίνοντας δυναμικά το παρών εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητώντας την επιτακτική απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου,

Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού.

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Μέχρι και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα απέχουν οι δικηγόροι του Ηρακλείου από τα καθήκοντά τους, όπως αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα κατά την διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Αποφάσισαν και την συμμετοχή τους την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου “επισημαίνουμε σε κάθε τόνο πως τυχόν εφαρμογή των εξαγγελθέντων μέτρων θα οδηγήσει άνευ ετέρου στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων Δικηγόρων και πόσω μάλλον των νεότερων. Δηλώνουμε ότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο”.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου “στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων μικρών εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και επιστημόνων στη μάχη που δίνουν να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσής τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημά τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Βγήκαν,irakleio, vgikan